Άκαρπες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του ορειβάτη που είχε ατύχημα στη Γκαμήλα

Άκαρπες, δυστυχώς, είναι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 30χρονου ορειβάτη που έπεσε χθες σε πλαγιά 400 μέτρων από την κορυφή «Λάπατος» στο όρος Τύμφη (Γκαμήλα), στην περιοχή του Πάπιγκου.

Σήμερα το πρωί το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε νέες έρευνες στο σημείο, οι οποίες, όμως, δεν απέδωσαν καρπούς και αυτή την ώρα επιχειρεί και δεύτερο ελικόπτερο με ομάδα της ΕΟΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνορειβάτες του, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν χθες με ελικόπτερο στα Γιάννενα, δεν μπόρεσαν να δώσουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με το ακριβές σημείο της πτώσης, με αποτέλεσμα οι ομάδες διάσωσης (ΕΜΑΚ και ΕΟΔ), να ψάχνουν στα τυφλά, αφού δεν έχουν βρει ακόμα κάποια σημάδια πτώσης!!!

Η κατασκήνωση των τριών ορειβατών ήταν πάνω στις ομαλές δυτικές, νοτιοδυτικές πλαγιές του Λάπατου και έτσι οι ομάδες διάσωσης έχουν να ερευνήσουν ένα τεράστιο, πολύ δύσβατο και απότομο πεδίο στο οποίο μπορεί να έχει γίνει το ατύχημα (όλες οι βορειοανατολικές έως βορειοδυτικές πλαγιές της κορφής), κάτι που κάνει πολύ δύσκολη την επιχείρησή τους.

Ευτυχώς ο καιρός είναι καλός, αλλά σίγουρα οι χαμηλές θερμοκρασίες της νύχτας (-10oC), δε δίνουν πολλά περιθώρια ευτυχούς κατάληξης.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...