Επιχείρηση διάσωσης στο Λάπατο Γκαμήλας

74

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί στην Πολιτική Προστασία και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, από πτώση 30χρονου ορειβάτη, στη Γκαμήλα (Τύμφη).

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο ορειβάτης έπεσε κι εγκλωβίστηκε λίγο πριν την κορυφή Λάπατος σε ένα ιδιαίτερα απόκρημνο σημείο, ανάμεσα την περιοχή της Κόνιτσας και το καταφύγιο της Τύμφης. Έχει κληθεί ελικόπτερο για να συνδράμει την επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς του νεαρού ορειβάτη.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.