Κίνδυνος χιονοστιβάδων τις επόμενες μέρες.

Μετά από τις τελευταίες βαριές χιονοπτώσεις, ειδικά στα βουνά της Πίνδου και της Δ. Πελοποννήσου, ακολούθησε ζεστός υγρός καιρός, με βροχή ακόμα και σε μεγάλα υψόμετρα, συμπιέζοντας τα ήδη υπάρχοντα χιόνια.

Από αύριο, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με νότιους γενικά ανέμους, αναμένεται να δώσει και πάλι βαριές χιονοπτώσεις από το υψόμετρο των 1000μ. περίπου και πάνω, ειδικά στο δυτικό κορμό της χώρας.

Αν επαληθευθούν αυτές οι προβλέψεις, ο κίνδυνος για χιονοστιβάδες τις επόμενες μέρες θα είναι αυξημένος και οι ορειβάτες που θα κινηθούν στο βουνό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η εφαρμογή του N.G. που μπορείτε να δείτε σε αυτό το link (http://environment.nationalgeographic.com/environment/natural-disasters/avalanche-interactive/), μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά για τη πρόληψη αυτού του κινδύνου, ενώ αρκετές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και εδώ: articles/drpro/1789-xionostivadew-kai-pos-na-tis-apofygete.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.