Αγνοείται πεζοπόρος στα Πιέρια

Επιχείρηση για την ανεύρεση ορειβάτη που αγνοείται στα Πιέρια Όρη έχει στηθεί εδώ και μερικές ώρες από τις αρχές και το Παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΟΔ, o 54χρονος ορειβάτης, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης, απομακρύνθηκε από τα άλλα μέλη του Συλλόγου στο χωριό Καταφύγι με κατεύθυνση προς το καταφύγιο της Αβδέλλας, ενώ την τελευταία φορά που επικοινώνησε βρισκόταν στην περιοχή Κατσαρέσκα, σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσχερείς, λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας και ορατότητας, αλλά και εξαιτίας του χιονιού που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή.

Δύο ομάδες ερευνών κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των δύο ορειβατικών καταφυγίων που βρίσκονται εκεί όπου εικάζεται ότι χάθηκε ο ορειβάτης, ενώ μία ομάδα ερευνών θα κινηθεί κατά μήκος των δασικών δρόμων της περιοχής, όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται ο αγνοούμενος, βάση των τελευταίων πληροφοριών που έδωσε στην τελευταία επικοινωνία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 54χρονος είναι έμπειρος ορειβάτης και είχε μαζί του όλο τον απαραίτητο χειμερινό ορειβατικό εξοπλισμό.

 

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...