Άμεσα ειδοποιήθηκε και η Π.Υ. Καλαμπάκας. Το σημείο είναι γνωστό και συχνά η ομάδα διάσωσης καλείτε για παρόμοια περιστατικά στο ίδιο μέρος. Οι δυο Γάλλοι πεζοπορώντας στην περιοχή, επιχείρησαν αναρρίχηση στη Βόρεια πλευρά του βράχου, στο χαρακτηριστικό πατάρι, 30 μέτρα από το έδαφος, χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Καταλαβαίνοντας την αδυναμία τους να κατέβουν, άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, ώσπου έγιναν αντιληπτοί από περαστικούς.
Τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης, με τη χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού, τους προσέγγισαν, τους απεγκλώβισαν και τους παρέδωσαν ασφαλείς στους άνδρες της Π.Υ. Η όλη επιχείρηση κράτησε μια ώρα.  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.