Πυρκαγιά στα Βαρδούσια, πάνω από το Κονιάκο

0
56

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε ορεινή έκταση στα Βαρδούσια, πάνω από το χωριό Κονιάκος. Στη περιοχή έφτασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολλοί κάτοικοι που δυστυχώς δεν μπορούσαν να έχουν αποτελεσματική δράση λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής.

Μέχρι τις απογευματινές ώρες η φωτιά είχε κάψει πολλά στρέμματα  ορεινής χορτολιβαδικής έκτασης και κινούταν στα όρια της δασικής ζώνης!

Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο που επιχείρησε για λίγο, ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσει στις εστίες της φωτιάς, καθώς υπήρχε κίνδυνος να προσκρούσει στα απότομα βράχια των Βαρδουσίων. Το ιδανικό μέσο πυρόσβεσης θα ήταν κάποιο ελικόπτερο που δυστυχώς δεν έφτασε ποτέ καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο λόγω των πολλών πυρκαγιών που ήταν σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Τα συνεργεία των πυροσβεστών και εθελοντών πολιτών, έχουν κάνει κάποιες προστατευτικές ζώνες, αλλά λίγο πριν νυχτώσει ή φωτιά ήταν σε εξέλιξη με κίνδυνο και με την βοήθεια του ανέμου, να εξαπλωθεί στο παρακείμενο δάσος αλλά και προς τα μοναδικά αλπικά λιβάδια του βουνού.

πηγή: konstantinosdavanelos.blogspot.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.