Πυρκαγιά στα Βαρδούσια, πάνω από το Κονιάκο

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε ορεινή έκταση στα Βαρδούσια, πάνω από το χωριό Κονιάκος. Στη περιοχή έφτασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολλοί κάτοικοι που δυστυχώς δεν μπορούσαν να έχουν αποτελεσματική δράση λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής.

Μέχρι τις απογευματινές ώρες η φωτιά είχε κάψει πολλά στρέμματα  ορεινής χορτολιβαδικής έκτασης και κινούταν στα όρια της δασικής ζώνης!

Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο που επιχείρησε για λίγο, ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσει στις εστίες της φωτιάς, καθώς υπήρχε κίνδυνος να προσκρούσει στα απότομα βράχια των Βαρδουσίων. Το ιδανικό μέσο πυρόσβεσης θα ήταν κάποιο ελικόπτερο που δυστυχώς δεν έφτασε ποτέ καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο λόγω των πολλών πυρκαγιών που ήταν σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Τα συνεργεία των πυροσβεστών και εθελοντών πολιτών, έχουν κάνει κάποιες προστατευτικές ζώνες, αλλά λίγο πριν νυχτώσει ή φωτιά ήταν σε εξέλιξη με κίνδυνο και με την βοήθεια του ανέμου, να εξαπλωθεί στο παρακείμενο δάσος αλλά και προς τα μοναδικά αλπικά λιβάδια του βουνού.

πηγή: konstantinosdavanelos.blogspot.gr

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...