Με βάση το σημείο που βρέθηκε και σύμφωνα με τον εξοπλισμό, που ήταν χειμερινός, εικάζεται ότι η σωρός – που ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση – ανήκει στον 70χρονο Μιχάλη Κότταρη, ορειβάτη από την Αθήνα, που αγνοείτε στην περιοχή από τα τέλη του Φλεβάρη.

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Κότταρης είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος από τους οικείους του από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, ωστόσο οι έρευνες που ακολούθησαν για την ανεύρεσή του με κέντρο τη περιοχή της Πετρόστρουγγας, όπου είχε θεαθεί για τελευταία φορά, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη συνδρομή της στην ανάσυρση της σωρού και υποστήριξε την επιχείρηση με τέσσερα άτομα στο πεδίο και δύο άτομα σε επιφυλακή στο Δίον.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.