Την ίδια μέρα, δυο ορειβάτες χάθηκαν μέσα στη καταιγίδα, κινδυνεύοντας να χτυπηθούν από κεραυνό, αλλά τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν το καταφύγιο ανάγκης στον Αγ. Αντώνιο, που έχει εξοπλίσει με τα απαραίτητα η ΕΟΔ. Με τον ασύρματο ενημέρωσαν για τη θέση και τη κατάστασή τους και σε βοήθειά τους προσέτρεξε μέσα στη θύελλα ο διαχειριστής του καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός, Δ. Πουρλιώτης, ο οποίος τελικά την επόμενη μέρα τους κατέβασε σώους χαμηλότερα.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι βρίσκετε σε εξέλιξη εργολαβία για να  εγκατασταθεί ένα αξιόπιστο σύστημα αντικεραυνικής προστασίας στα κτίρια των καταφυγίων Σπήλιος Αγαπητός στη θέση Μπαλκόνι και Χρήστος Κάκκαλος στο Οροπέδιο Μουσών.

Φωτό (ΕΟΔ): Το καταφύγιο ανάγκης στον Αγ. Αντώνιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.