Κεραυνός χτύπησε το καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης στον Όλυμπο

Κεραυνός χτύπησε το καταφύγιο του ΣΕΟ, Γιόσος Αποστολίδης στο Οροπέδιο των Μουσών, σε υψόμετρο 2700μ. κατά τη διάρκεια καταιγίδας το Σάββατο 11/8, με αποτέλεσμα να τεθούν προσωρινά εκτός λειτουργίας ο ασύρματος και το τηλέφωνο που το εξυπηρετούν.

Την ίδια μέρα, δυο ορειβάτες χάθηκαν μέσα στη καταιγίδα, κινδυνεύοντας να χτυπηθούν από κεραυνό, αλλά τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν το καταφύγιο ανάγκης στον Αγ. Αντώνιο, που έχει εξοπλίσει με τα απαραίτητα η ΕΟΔ. Με τον ασύρματο ενημέρωσαν για τη θέση και τη κατάστασή τους και σε βοήθειά τους προσέτρεξε μέσα στη θύελλα ο διαχειριστής του καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός, Δ. Πουρλιώτης, ο οποίος τελικά την επόμενη μέρα τους κατέβασε σώους χαμηλότερα.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι βρίσκετε σε εξέλιξη εργολαβία για να  εγκατασταθεί ένα αξιόπιστο σύστημα αντικεραυνικής προστασίας στα κτίρια των καταφυγίων Σπήλιος Αγαπητός στη θέση Μπαλκόνι και Χρήστος Κάκκαλος στο Οροπέδιο Μουσών.

Φωτό (ΕΟΔ): Το καταφύγιο ανάγκης στον Αγ. Αντώνιο.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...