Έχει δυνατότητα φιλοξενίας – με διανυκτέρευση –  60 ατόμων.

Η διαδρομή ξεκινάει από την περιοχή διαστάυρωση “Γκορτσιά” και ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι που ακολουθεί κανείς για να φτάσει στο Οροπέδιο του Ολύμπου, ενώ στο ύψος του υδραγωγείου επιλέγει να κινηθεί προς Όλυμπο μέσω της Πετρόστρουγκας. Το μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού (Δ10)  βρίσκεται μέσα σε πυκνό  δάσος από οξιές, ενώ από το υδραγωγείο και μετά η οξιά αντικαθίσταται από υπεραιωνόβια ρόμπολα. Μέσα σε 2 – 3 ώρες ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη θέα από τη βεράντα του καταφυγίου, προς τις μυθικές κορυφές του Ολύμπου ή την μοναδική θέα προς το Θερμαϊκό κόλπο και τις Βόρεις Σποράδες. Με καλή ορατότητα οι πιο έμπειροι θα αναγνωρίσουν τις κορυφές του Παγγαίου, του Φαλακρού, του Αγίου Όρους και του Κισσάβου.

Για όσους κινούνται με σκοπό να ανέβουν και να διανυκτερεύσουν στο Οροπέδιο, πλέον είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστούν σε ένα οργανωμένο χώρο, να προμηθευτούν νερό και φαγητό και να συνεχίσουν την ανάβαση τους. Για όσους θέλουν να απολαύσουν την υπέροχη θέα και να διανυκτερεύσουν κάπου ενδιάμεσα πριν ανέβουν στις κορυφές του Ολύμπου  αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση.

Το καταφύγιο, λόγω της θέσης του, θα αποτελεί ορμητήριο ιδίως για τις χειμερινές αναβάσεις, καθώς θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και οι ορειβάτες φίλοι θα μπορούν να προγραμματίσουν τις αναβάσεις τους με άλλο πλάνο πλεον. Επίσης, σύντομα θα μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα σε αναρριχητές να εξασκήσουν το αγαπημένο άθλημα τους σε κοντινά βράχια.

Πληροφορίες για το καταφύγιο παρέχονται από τα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στο τηλέφωνο 2310 310649 ή ηλεκτρονικά στο inform@hrt.org.gr. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στα ίδια στοιχεία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, καθώς επίσης και με τους καταφυγιάρχες, Θεόδωρο Καρυοφύλλη (6987374640), Κώστα Καζακλάρη (6978993463) και Δημήτρη Καρατέγο (6942794824).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.