Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανέλαβε το καταφύγιο στην Πετρόστρουγκα του Ολύμπου

Την ανάληψη της λειτουργίας του καταφυγίου στην Πετρόστρουγκα του Ολύμπου ανέλαβε, μετά από δημοπρασία, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Το καταφύγιο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900 μ. και έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις αρχές του καλοκαιριού.

Έχει δυνατότητα φιλοξενίας – με διανυκτέρευση –  60 ατόμων.

Η διαδρομή ξεκινάει από την περιοχή διαστάυρωση “Γκορτσιά” και ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι που ακολουθεί κανείς για να φτάσει στο Οροπέδιο του Ολύμπου, ενώ στο ύψος του υδραγωγείου επιλέγει να κινηθεί προς Όλυμπο μέσω της Πετρόστρουγκας. Το μεγαλύτερο μέρος του μονοπατιού (Δ10)  βρίσκεται μέσα σε πυκνό  δάσος από οξιές, ενώ από το υδραγωγείο και μετά η οξιά αντικαθίσταται από υπεραιωνόβια ρόμπολα. Μέσα σε 2 – 3 ώρες ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη θέα από τη βεράντα του καταφυγίου, προς τις μυθικές κορυφές του Ολύμπου ή την μοναδική θέα προς το Θερμαϊκό κόλπο και τις Βόρεις Σποράδες. Με καλή ορατότητα οι πιο έμπειροι θα αναγνωρίσουν τις κορυφές του Παγγαίου, του Φαλακρού, του Αγίου Όρους και του Κισσάβου.

Για όσους κινούνται με σκοπό να ανέβουν και να διανυκτερεύσουν στο Οροπέδιο, πλέον είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστούν σε ένα οργανωμένο χώρο, να προμηθευτούν νερό και φαγητό και να συνεχίσουν την ανάβαση τους. Για όσους θέλουν να απολαύσουν την υπέροχη θέα και να διανυκτερεύσουν κάπου ενδιάμεσα πριν ανέβουν στις κορυφές του Ολύμπου  αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση.

Το καταφύγιο, λόγω της θέσης του, θα αποτελεί ορμητήριο ιδίως για τις χειμερινές αναβάσεις, καθώς θα είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και οι ορειβάτες φίλοι θα μπορούν να προγραμματίσουν τις αναβάσεις τους με άλλο πλάνο πλεον. Επίσης, σύντομα θα μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα σε αναρριχητές να εξασκήσουν το αγαπημένο άθλημα τους σε κοντινά βράχια.

Διαβάστε ακόμα:  Κλειστό θα παραμείνει φέτος το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας;

Πληροφορίες για το καταφύγιο παρέχονται από τα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στο τηλέφωνο 2310 310649 ή ηλεκτρονικά στο inform@hrt.org.gr. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στα ίδια στοιχεία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, καθώς επίσης και με τους καταφυγιάρχες, Θεόδωρο Καρυοφύλλη (6987374640), Κώστα Καζακλάρη (6978993463) και Δημήτρη Καρατέγο (6942794824).

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...