Συγκεκριμένα στις 3,4 και 5 Αυγούστου, η Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας, ο Δήμος Παγγαίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας διοργανώνουν αναρριχητική συνάντηση σ’ έναν  από τους πλέον δημοφιλείς αναρριχητικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας για το καλοκαίρι. Δίπλα στη θάλασσα, όλη μέρα στη σκιά, με περισσότερες από 100 διαδρομές από 4 ως 8b, κάποιες εκ των οποίων σκαρφαλώνονται trad και έχουν δυνατότητα και δυο σχοινιών.

Ακόμη κάτω από το πεδίο στη θάλασσα υπάρχει η δυνατότητα για deep water solo σε ορισμένα σημεία.  Οι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε κάμπινγκ εντός του οικισμού Ν. Ηρακλείτσας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και περιτριγυρίζεται από παραλίες. Στο χώρο του πεδίου θα προσφέρονται νερά και αναψυκτικά για τους παρευρισκόμενους. Θα υπάρχουν διάφορα event αναρριχητικού χαρακτήρα στο πεδίο αλλά και μουσική βραδιά το Σάββατο.

__Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τον εξοπλισμό σας και την καλή σας διάθεση. Περισσότερες πληροφορίες: Μπόσκος Απόστολος  6937293486 και Λυμπεράκης Τάσος     6947944841.

Η δεύτερη αναρριχητική συνάντηση θα γίνει στις 24, 25 και 26 Αυγούστου στο γνωστό αναρριχητικό πεδίο του Τσούργιακα, δίπλα στο χωριό Αετιά. Υπάρχει χώρος για κατασκήνωση, ενώ οι διοργανωτές θα σας κατατοπίσουν για το πεδίο, που έχει trad βουνίσιο χαρακτήρα. Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.