Από τον Όλυμπο στο Everest: Πρώτη ελληνική ανάβαση στο Έβερεστ ήρθε στις οθόνες.

Ήταν καιρός. Μετά από χρόνια αναμονής και πολλές δυσκολίες ή ταινία του Παύλου Τσιαντού «Από τον Όλυμπο στο Everest» είναι πια διαθέσιμη σε DVD. Η ιστορία της πρώτης ελληνικής ανάβασης στο Έβερεστ που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2004.

Το εγχείρημα αυτό φυσικά δεν ήταν εύκολο. Όπως σημειώνει και ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Μπαρούχας, ο οποίος χάθηκε στην διάρκεια της προσπάθειας, θα χρειαζόταν όραμα, πίστη και σκληρή προσπάθεια για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου. Πέντε χρόνια αργότερα η ταινία «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» είναι γεγονός και χρειάστηκαν ακριβώς τα ίδια συστατικά για την πραγματοποίησή της.

Σύνοψη Ταινίας
Για την Ελληνική Ορειβασία η ανάβαση στο Έβερεστ, αποτελούσε ένα ανεκπλήρωτο όνειρο για πολλά χρόνια. Η διαδρομή από την καθημερινότητα της Ελλάδας, μέχρι τα 8850μέτρα της κορυφής, ήταν γεμάτη με εμπόδια. Το μεγάλο υψόμετρο, οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι τεχνικές δυσκολίες στο βουνό, η έλλειψη χρημάτων και υποστήριξης, οι προστριβές μεταξύ των ορειβατών, ακόμη και δύο θάνατοι, δεν στάθηκαν ικανά να ανακόψουν το όραμα. Την άνοιξη του 2004 δύο ελληνικές ομάδες ξεκινούν για την πέμπτη προσπάθεια. Η μία επιλέγει την Νότια διαδρομή από το Νεπάλ και η άλλη τη Βόρεια από το Θιβέτ. Η κάμερα ακολουθεί τη Νότια ομάδα η οποία κάτω από την καθοδήγηση του Ελληνοαμερικανού ορειβάτη Πιτ Άθανς, στοχεύει στη κορυφή.

Αγοράστε το DVD

Δείτε το trailer

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...