Έγινε η προσέγγιση της σπηλιάς Ιθακισίου από τους Ρακιτζόπουλο Θεοδόση (Ε.Ο.Δ. ΚΙΛΚΙΣ) και Τζήκα Γεώργιο (Ε.Ο.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ), ο οποίοι και χρειάστηκε να περάσουν δυο χιονοστιβάδες. Τελικά δεν βρέθηκε κάτι που να δείχνει ότι κάποιος πέρασε από εκεί.

Εκτενέστατες έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε όλη την περιοχή «Κολοκυθιές», από Κόκα μέχρι Μπάρμπα, ενώ ελέγχθηκε και το παλιό μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου, καθώς και ο δρόμος δεξιά και αριστερά από Σταυρό έως τα Πριόνια.

Δυστυχώς η κακοκαιρία της καθαράς Δευτέρας, κάνει δύσκολα τα πράγματα, αφού κάλυψε κάθε πιθανό ίχνος.

Ο Μιχάλης Κότταρης (ιδιοκτήτης του πρώτου ορειβατικού καταστήματος στην Αθήνα, το Πίνδος, όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι), εθεάθη για τελευταία φορά τη περασμένη Κυριακή 26/2 να ανεβαίνει μόνος του προς τη Πετρόστρουγκα.

Οι έρευνες της ΕΟΔ θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα.

Φωτό: η βάση της ΕΟΔ στη Διασταύρωση, πηγή: ΕΟΔ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.