Το Ανεβαίνοντας σας συστήνει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εξορμήσεις σας των επόμενων ημερών.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την προειδοποίηση επικίνδυνων φαινομένων του www.meteo.gr

– Σήμερα Παρασκευή 3/2 και μέχρι το μεσημέρι περίπου του Σαββάτου προβλήματα θα δημιουργήσουν οι νότιοι άνεμοι, κυρίως στο Ιόνιο και στο Δυτικό Κρητικό όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

– Η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας, τόσο σήμερα όσο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα έχει ως αποτέλεσμα να λιώσουν ποσότητες χιονιού ιδιαίτερα στα ορεινά της Κρήτης, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στη Θεσσαλία. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις τοπικές βροχές δεν αποκλείονται πλημμυρικά επεισόδια κατά τόπους.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ορεινό οδικό δίκτυο αλλά και στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας θα επιφέρει αποσταθεροποίηση του στρωμένου χιονιού.

Τέλος, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στις αρχές της νέας εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις ισχυρότατες χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και τους σφοδρούς άνεμους.

Διαβάστε περισσότερα για τις χιονοστιβάδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.