Κίνδυνος χιονοστιβάδων το Σαββατοκύριακο

Μετά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις έντονες χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, όλα τα βουνά από τα βόρεια σύνορα μέχρι και τη Κρήτη, είναι φορτωμένα με φρέσκο χιόνι που φτάνει ακόμα και το ένα μέτρο. Η σημερινή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις θα ανέβει ακόμα περισσότερο το ΣΚ λόγω των νοτιάδων, δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο για δημιουργία χιονοστιβάδων.

Το Ανεβαίνοντας σας συστήνει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εξορμήσεις σας των επόμενων ημερών.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την προειδοποίηση επικίνδυνων φαινομένων του www.meteo.gr

– Σήμερα Παρασκευή 3/2 και μέχρι το μεσημέρι περίπου του Σαββάτου προβλήματα θα δημιουργήσουν οι νότιοι άνεμοι, κυρίως στο Ιόνιο και στο Δυτικό Κρητικό όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

– Η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας, τόσο σήμερα όσο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θα έχει ως αποτέλεσμα να λιώσουν ποσότητες χιονιού ιδιαίτερα στα ορεινά της Κρήτης, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στη Θεσσαλία. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις τοπικές βροχές δεν αποκλείονται πλημμυρικά επεισόδια κατά τόπους.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ορεινό οδικό δίκτυο αλλά και στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας θα επιφέρει αποσταθεροποίηση του στρωμένου χιονιού.

Τέλος, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στις αρχές της νέας εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις ισχυρότατες χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και τους σφοδρούς άνεμους.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...