Η μαλακία σκαρφαλώνει παντού…

Το 2010 μια ομάδα αναρριχητών τοποθέτησε ένα slack line μεταξύ των κορφών M2 και Abuelo στη Παταγονία. Για να το στήσουν χρειάστηκε να τοποθετήσουν τρία βύσματα στη μέση της δεύτερης σχοινιάς της Conflicto de Generaciones, της πρώτης διαδρομής που άνοιξε ο Michel Piola στη περιοχή.

Η διαδρομή αυτή είναι σημαντική για τη περιοχή, αφού είναι η πρώτη που ασφαλίστηκε «από κάτω» και αποτέλεσε το έναυσμα για την αναγέννηση της αναρρίχησης στην Αργεντινή. Το να αλλαχτεί ο χαρακτήρας μιας τέτοιας διαδρομής για ένα slack line, είναι λυπηρό και μάλιστα από δυο πολύ γνωστούς αναρριχητές -που δε κατονομάζονται. Έτσι φέτος οι δυο από τις τρεις ασφάλειες ξηλώθηκαν, επαναφέροντας τη διαδρομή στην αρχική της κατάσταση.

Τελικά η μαλακία βρίσκεται παντού, από τη Βαράσοβα μέχρι τη Παταγονία. Απλά τα μεγέθη αλλάζουν….

πηγή: www.pataclimb.com

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.