Η ταινία «The Cold», της Anson Fogel, είναι ένα ντοκυμαντέρ για τη πρώτη χειμερινή ανάβαση των Simone Moro, Denis Urubko και Cory Richards στο Gasherbrum ΙΙ.

Το βιβλίο «Freedom Climbers», της Bernadette McDonald, αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας Πολωνών Ιμαλαϊστών, που μέσα σε ένα καταπιεστικό περιβάλλον, αυτό της «κομουνιστικής» Πολωνίας μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μπόρεσε και λειτούργησε με όρους ελεύθερης αγοράς, κάτω από τη μύτη του Κομουνιστικού Κόμματος, χαράζοντας το δικό τους δρόμο προς την απελευθέρωση.  

Μάθετε περισσότερα: www.banffcentre.ca


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.