Αν και παραδέχεται ότι για το έργο θα χρειαστούν πολλά χρόνια και πολλά ευρώ, ο Zonneveld συναντήθηκε με μηχανικούς, αρχιτέκτονες και στελέχη επιχειρήσεων τουρισμού, για να αξιολογήσει τις δυνατότητες για αναψυχή, στέγαση και τουρισμό. Όταν το έργο ολοκληρωθεί, ένα βουνό περίπου ένα χιλιόμετρο ψηλό και πέντε χιλιόμετρα πλάτύ θα καλύψει ένα μέρος της επαρχίας του Flevoland, στο κέντρο της χώρας.

Η ιδέα του Zonneveld δεν είναι χωρίς προηγούμενο. Το 2004, ένας Ολλανδός δημοσιογράφος πρότεινε ένα παρόμοιο σχέδιο και πάλι στην επαρχία Flevoland. Ένας Γερμανός αρχιτέκτονας πρότεινε τη κατασκευή ενός βουνού με υωόμετρο χιλίων μέτρων, στο Βερολίνο το 2009. Ούτε το σχέδιο αυτό ολοκληρώθηκε. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Zonneveld είναι αισιόδοξος ότι το σχέδιό του θα εγκριθεί. Αναφέρει την ολλανδική τεχνογνωσία  στη κατασκευή μεγάλων έργων στο ύπαιθρο (τα μεγάλα φράγματα της Ολλανδίας) ως απόδειξη της αντοχής που απαιτείται για να ολοκληρωθεί αυτό το φιλόδοξο σχέδιο.

Η εφαρμογή, τα υλικά, η τοποθεσία, αλλά και ο προϋπολογισμός του βουνού Zonneveld, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί. Εάν επιτύχει, το σχέδιο μπορεί να επηρεάσει τη βιομηχανία του σκι στη Δυτική Ευρώπη με τη μείωση της κυκλοφορίας σκιέρ μέσω της Γερμανίας. Θα αυξήσει σίγουρα τα ερωτήματα στην αναρριχητική  κοινότητά μας. Είναι η δημιουργία μιας νέας διαδρομής σε ένα τέτοιο βουνό σημαντική; Τι αξία θα έχει η ανάβαση σε ένα τέτοιο βουνό ή μια ανάλογη τεχνητή ορθοπλαγιά;

Πηγή Alpinist.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.