Καταργείται η γραμμή 714 για Πάρνηθα.

Η Πάρνηθα είναι το καταφύγιο των Αθηναίων που αγαπούν να περπατάνε στη φύση. Οι περισσότεροι από όσους ξεκίνησαν εδώ τις πρώτες τους πεζοπορίες, θα έχουν σίγουρα χρησιμοποιήσει το αστικό λεωφορείο 714, που παλιά ξεκίναγε από τη πλατεία Βάθης και τα τελευταία χρόνια από το Μενίδι.

Τα απογεύματα των Κυριακών τρέχανε να προλάβουν το δρομολόγιο για να μην αναγκαστούν να περπατήσουν μέχρι κάτω στις ταβέρνες.
Τώρα λοιπόν που οι Αθηναίοι χτυπιούνται από τις κάθε λογής περικοπές και μνημόνια, αυτός ο φτηνός –και οικολογικός- τρόπος προσέγγισης στο βουνό, σταματά. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ η γραμμή έχει μικρή επιβατική κίνηση, κάτι που συμβαίνει τις καθημερινές, αλλά σίγουρα όχι τα Σαβατοκύριακα και ο μόνος τρόπος πλέον να προσεγγίσει κάποιος το βουνό είναι το ΙΧ.
Ελπίζουμε να ξεκινήσει μια καμπάνια από τους συλλόγους της Αττικής για να μείνει σε λειτουργία – τουλάχιστον τα Σ/Κ και τις αργίες, γιατί είναι παράλογο σε ένα Εθνικό Δρυμό με τη σπουδαιότητα της Πάρνηθας, να κόβεται αυτή η γραμμή και συγχρόνως να επιτρέπεται παντού –αντί να περιορίζεται- η ελεύθερη πρόσβαση με ΙΧ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...