4η αναρριχητική – Ορειβατική Συνάντηση Πύλης -report

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν τα μέλη του Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου της Πύλης Τρικάλων, για την 4η Αναρριχητική – Ορειβατική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η Συνάντηση οργανώθηκε από τον Ο.Π.Ο.Π. στην Πύλη Τρικάλων υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλης.

Την προσπάθεια αυτή του Ο.Π.Ο.Π. στηρίξανε οι επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και μεγάλες εταιρίες στον χώρο του βουνού και της αναρρίχησης.
Η “προσπάθεια” αυτή ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και σκοπό έχει τόσο την ανάδειξη του αθλήματος της αναρρίχησης  και της ορειβασίας όσο των αναρριχητικών πεδίων και βουνών του νομού. Το γεγονός ότι ο νομός Τρικάλων είναι προικισμένος με πολλά και όμορφα πεδία αναρρίχησης (Πύλη – Μετέωρα – Μουζάκι) και περιτριγυρισμένος από πανέμορφα βουνά, καθιστά την περιοχή ιδανική για μια συνάντηση τέτοιου είδους.
Οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι στήσανε τα αντίσκηνά τους την Πέμπτη 09/06 ενώ η μεγαλύτερη προσέλευση έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο. Το πρωί του Σαββάτου 16 άτομα ξεκινήσανε για τις κορυφές Λουπάτα – Μαρόσα , ενώ οι υπόλοιποι δοκιμάζανε τις αντοχές τους σκαρφαλώνοντας τους βράχους. Το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθη ο διαγωνισμός Boulder σε τεχνητή πίστα, στην πλατεία της Πύλης. Εκεί πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους μικρούς μας φίλους αφού είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν flying fox, τοξοβολία αλλά και να ψυχαγωγηθούν από τον “ορειβάτη Juggler”.
Παρά τη βροχή , τον άστατο και κρύο για την εποχή καιρό ο διαγωνισμός έγινε κανονικά με περίπου 35 συμμετοχές συνολικά. Αξίζει να σημειωθεί η δυναμική παρουσία της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας με 9 συμμετοχές. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι:
Κατηγορία Γυναικών
Κατηγορία Ανδρών

1 Μυρτώ Πεταλίδου
1 Αθανάσιος Χτενάς

2 Ιωάννα Μπαρμπαρούση
2 Χρίστος Δανιήλ

3 Ηλέκτρα Σημητσή
3 Χρόνης Σιούλας

*Τα συνολικά αποτελέσματα μπορούν να σταλθούν με email εφόσον ζητηθούν στο email opoppilis@gmail.com
Το πρωί της Κυριακής , με βροχερό καιρό ,17 άτομα διασχίσανε ένα μεγάλο κομμάτι του Ιτάμου. Αφού ανεβήκανε στο στεφάνι (θέση Θέα) και περάσανε από το παλαιό κάστρο “Αθήναιον”  καταλήξανε και πάλι στο μοναστήρι της Γκούρας. Οι υπόλοιποι επιλέξανε την Πύλη, το Μουζάκι, και τα μοναδικά Μετέωρα για λίγο σκαρφάλωμα.
Το βράδυ όλοι συγκεντρωμένοι στον Νερόμυλο, βραβεύθηκαν ο κ.Γούλας Γεώργιος ως ιδρυτικό αλλά και ενεργό μέλος στον ορειβατικό όμιλο, καθώς και ο φίλος και συνορειβάτης Νίκος Κρούπης για την προσφορά του στην Ελληνική Ορειβασία – Αναρρίχηση. Στη συνέχεια ο Νίκος Κρούπης παρουσίασε ένα όμορφο και συγκινητικό βίντεο από την αποστολή του στο Buni Zom το 2007. Η παρουσίαση συγκίνησε και τράβηξε τα βλέμματα αφού είναι αφιερωμένη στο Βασίλη Ναξάκη, τον Χανιώτη ορειβάτη που στην αποστολή “χάθηκε” για πάντα στο βουνό.
Ακολούθησε το καθιερωμένο πάρτι δίπλα στο ποτάμι , το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μία όμορφη προσπάθεια από τον Ορειβατικό της Πύλης που παρά τον άστατο καιρό ήταν επιτυχής. Ελπίζουμε σε μία καλύτερη διοργάνωση το 2012. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που εργάσθηκαν, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους φορείς και τους επιχειρηματίες που στηρίξανε την προσπάθεια του Ο.Π.Ο.Π. …..
Ένα μεγάλο μπράβο … σε όλους όσους ήταν εκεί.

Κείμενο – φωτο: Άρης Καραμπέρης

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...