Το 5ο διεθνές αναρριχητικό φεστιβάλ Καλύμνου έχει ξεκινήσει!

Το 5ο διεθνές αναρριχητικό φεστιβάλ Καλύμνου έχει ξεκινήσει! Σε αυτό το 5ο αναρριχητικό φεστιβάλ της Καλύμνου επίσημοι καλεσμένοι είναι οι διάσημοι αναρριχητές Patxi Usobiaga και ο «λίγο δικός μας» Nicolas Favresse που έχει επισκεφτεί και μείνει στο νησί για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο παρελθόν με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του νησιού να τον θεωρούν και δικό τους παιδί.

Το πρώτο βράδυ, 18/5, είχαμε την τελετή έναρξης του φεστιβάλ με τον Δήμαρχο Καλύμνου και τους άλλους παράγοντες της διοργάνωσης να καλωσορίζουν τους αναρριχητές και άλλους συμμετέχοντες στο αναρριχητικό φεστιβάλ της Καλύμνου.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν το τραπέζι το οποίο είχε στρωθεί από τον σύλλογο γυναικών της Καλύμνου με τοπικές λιχουδιές.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος η συμμετοχή είναι μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι, θα τους δούμε και θα τους συζητήσουμε με τους ντόπιους αναρριχητές και μη, όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι να αναμιγνύονται και συντελούν στην πραγματοποίηση των ήδη πέντε φεστιβάλ σε μια διάρκεια παραπάνω των δέκα χρόνων.

Χθες 19/5 ήταν η δεύτερη βραδιά όπου στο Ξενοδοχείο Φιλοξενία εκεί που είναι η αρχή του μονοπατιού για την Grande Grotta έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του νέου αναρριχητικού οδηγού από το ίδιο τον συγγραφέα Άρη Θεοδόροπουλο. Στην  παρουσίαση αυτή  ο Άρης κάνει  μια πολύ καλή ιστορική αναφορά στο παρελθόν, στο πως ξεκίνησε η αναρρίχηση στην Κάλυμνο και επίσης στην ιστορία των προηγούμενων αναρριχητικών φεστιβάλ που έχουν γίνει στο νησί καθώς και στην ιστορία των αναρριχητικών οδηγών που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Ξεκάθαρα μπορέσαμε όλοι να διακρίνουμε την αλματώδη ανάπτυξη της αναρρίχησης στην Κάλυμνο και πως αυτή συμπαρέσυρε την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας με αποτέλεσμα τώρα να μιλάμε για «τουριστικό προϊόν». Χθες το βράδυ η δροσιά ήταν έντονη αλλά το ενδιαφέρον της παρουσίασης μας κράτησε εκεί μέχρι το τέλος της κάνοντας μας ικανούς να αντέξουμε το καιρικό φαινόμενο.

Χθες  οι Patxi και Nico  δέθηκαν μαζί στο σχοινί και σκαρφάλωσαν μια διαδρομή πολλών σχοινιών στο Ocean Dream. Μόλις έχουμε όλες τις λεπτομέρειες θα σας τις περάσουμε.
Μείνετε συντονισμένοι στo www.anevenotnas.gr
Εμείς φεύγουμε για αναρρίχηση και θα επιστρέψουμε κοντά σας για να  σας ενημερώσουμε με όλες τις «ιστορίες» της  3ης ημέρας του 5ου αναρριχητικού φεστιβάλ Καλύμνου.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...