Οι Ελβετοί για να γιορτάσουν αυτήν την επέτειο διοργανώνουν πολλές και διάφορες εκδηλώσεις. Η πιο εντυπωσιακή από αυτές είναι η φωταγώγηση του βουνού με προβολείς που τα φώτα τους σχηματίζουν ένα τεράστιο ελβετικό σταυρό, το ίδιο το τραίνο, αλλά και τον ιδρυτή της γραμμής, Adolf Guyer-Zeller.

Έτσι το Jungfrau που μαζί με το Eiger και το Mönch στέκονται επιβλητικά πάνω από τη κοιλάδα, θα φωταγωγηθεί και τις εικόνες θα μπορούν να τις παρακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι live από web κάμερα!!!

Ο οδοντωτός μεταφέρει κάθε χρόνο 700000 επιβάτες που ξεκινούν από το Kleine Scheidegg και καταλήγουν στο Jungfraujoch στα 3454μ. το ψηλότερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης που βέβαια είναι μια από τις πιο επικερδείς ατραξιόν της Ελβετίας.

Διάβασε περισσότερα: www.jungfrau.ch

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.