Εγκαινιάσθηκε η βιβλιοθήκη της ΕΟΟΑ.

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι και πριν τη γενική συνέλευση της ΕΟΟΑ, τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της ΕΟΟΑ, στο δεύτερο όροφο του κτιρίου της Μηλιώνη. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλα τα ορειβατικά σωματεία, ενώ τα τα τίμησε με τη παρουσία του και ο Γ.Γ.Α. κ Πάνος Μπιτσαξής.

Η βιβλιοθήκη, η οποία περιέχει χιλιάδες τόμους, μεταξύ των οποίων και σπάνιες εκδόσεις του 19ου αιώνα, βιβλία και αντικείμενα της οικογένειας Τομπάζη, ακόμα και τη μάσκα οξυγόνου του Βουτυρόπουλου και τη φιάλη οξυγόνου του Στύλλα από τη πρώτη τους ανάβαση στο Everest, έγινε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νιάρχου και κατασκευάστηκε με μελέτη του κ. Αλέξανδρου Τομπάζη. Τα αξιολογότερα βιβλία της είναι δωρεά του και προέρχονται από τμήμα της σπουδαίας βιβλιοθήκης του πατέρα του Νικολάου Τομπάζη.
_ZER0223Η βιβλιοθήκη αυτή είναι πραγματικά ένα κόσμημα και μια ανεξάντλητη πηγή έρευνας και γνώσης για την ορειβατική μας κοινότητα και αξίζουν συγχαρητήρια στο πρόεδρο της ΕΟΟΑ Δημήτρη Γεωργούλη που οραματίστηκε και έφερε σε πέρας αυτό το μεγάλο εγχείρημα.
Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στην οδό Μηλιώνη 5, στο Κολωνάκι. Πληροφορίες λειτουργίας στα 210-3645904 και 210-3636617.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...