Έφυγε από κοντά μας ο Θεόφιλος.

“Έφυγε” αργά χτες το βράδυ, αναπάντεχα, ο Θεόφιλος Χ”συρλής. Ο θάνατός του προήλθε από καρδιακή ανακοπή και παρά τη γρήγορη μεταφορά του σε νοσοκομείο δεν έγινε δυνατό να επανέλθει. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις τρεις το μεσημέρι στη Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας.

Ο Θεόφιλος, ήταν ένας από τους πλέον δραστήριους ορειβάτες και είχε ανοίξει και επαναλάβει δεκάδες διαδρομές στα βουνά μας (κυρίως στον Όλυμπο και το Φαλακρό), ενώ είχε συμβάλει καθοριστικά στην οργάνωση μικρότερων αναρριχητικών πεδίων και κυρίως της Ηρακλείτσας. Πάνω απ’ όλα όμως ήταν ο αγαπητός και εγκάρδιος φίλος και σχοινοσύντροφος που πραγματικά γούσταρε αυτό που έκανε. Φίλε θα σε θυμόμαστε…

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.