Το φετινό φεστιβάλ ήταν και πάλι επιτυχημένο, με χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι κατά τις 3μιση μέρες της διάρκειάς του, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες, διαλέξεις και διάφορες άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, πάντα με επίκεντρο την ορειβασία.

Οι Paul Diffley, Dave Macleod και Andy Turner που πήραν το βραβείο κοινού για την ταινία «The Pinnacle»Τα βραβεία ταινιών που απονεμήθηκαν για την κάθε κατηγορία ξεχωριστά έχουν ως εξής:

Το βραβείο για το καλύτερο φιλμ ορειβασίας πήγε στους Peter Mortimer και Nick Rosen για την ταινία «The Swiss Machine».

Ως καλύτερο φιλμ αναρρίχησης βραβεύτηκε το «Prophet» του Alastair Lee.

Στη κατηγορία της ορεινής περιπέτειας βραβεύτηκε η ταινία «Wild Water» των Anson Fogel, Doug Ammons και Jason Dewey.

Στη κατηγορία του πολιτιστικού φιλμ το πρώτο βραβείο πήρε ο Stephen Grynberg για την ταινία «A Life Ascending»,

ενώ στη κατηγορία του οικολογικού φιλμ κέρδισε η ταινία «Wild Swim:Wordsworth» των Lindsay Poulton και Michael Tate.

Ως καλύτερη ταινία μικρού μήκους βραβεύτηκε το «Argentine Project» των Jeremy Grant, John Wellburn και Mike Kinrade.

Το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής πήρε το «Point Of No Return» των Peter Mortimer και Nick Rosen,

ενώ το βραβείο κοινού απέσπασε το «Pinnacle» του Paul Diffley.

Ως η καλύτερη από όλες τις ταινίες βραβεύτηκε το «Prophet» του Alastair Lee.

H αυτοβιογραφία του Ron FawcettΌσον αφορά την ορειβατική λογοτεχνία το πρώτο βραβείο με την επωνυμία «Boardman-Tasker» πήρε το βιβλίο «Ron Fawcett, Rock Athlete» το οποίο έγραψε ο Ron Fawcett μαζί με τον Ed Douglas. Πρόκειται για την αυτοβιογραφία του θρυλικού αναρριχητή Ron Fawcett. Ας σημειώσουμε εδώ πως το βραβείο «Boardman-Tasker» είναι αφιερωμένο στη μνήμη των ορειβατών Peter Boardman και Joe Tasker που άφησαν τη τελευταία τους πνοή στο Έβερεστ το Μάιο του 1982 και επισφράγισαν το τέλος μιας αξιοσημείωτης περιόδου για τη βρετανική ορειβασία.

Η φωτογραφία του Matt Kirby που κέρδισε το πρώτο βραβείοΣτο διαγωνισμό φωτογραφίας το πρώτο βραβείο πήρε ο Matt Kirby για την εκπληκτική φωτογραφία του με τίτλο «Deep in the Forest of Borneo». Επίσης αν θέλετε μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να δείτε τις 10 καλύτερες φωτογραφίες που ψήφισε το κοινό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.