Το Ορειβατικό φεστιβάλ του Kendal ανοίγει τις πύλες του.

Από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το ορειβατικό φεστιβάλ στο Kendal της Αγγλίας. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ θα είναι και ο διαγωνισμός ταινιών, με πολλές πρεμιέρες. Πάνω από 50 ταινίες θα προβληθούν ενώ θα απονεμηθούν συνολικά 10 βραβεία στους νικητές.

Στο φεστιβάλ θα υπάρξει ακόμα πλήθος εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις βιβλίου, επιδείξεις ποδηλάτου και πολλά ακόμα.

To Kendal Mountain Festival, ξεκίνησε το 1980 όταν οι ορειβάτες Brian Hall, John Porter και Jim Curran παρουσίασαν τις καινούριες τους ταινίες σε κάποια αίθουσα του Kendal. Παρά τη επιτυχία του, διακόπηκε προσωρινά το 1985 όταν οι προαναφερθέντες αποφάσισαν ότι έπρεπε να γυρίσουν πίσω στα βουνά. Το φεστιβάλ κάνει ένα θριαμβευτικό come back το 1999, αποτελώντας ένα σημαντικό νέο γεγονός και μέχρι τώρα έχει κλείσει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Συνδυάζει την ορειβασία και τα extreme sports με την τέχνη, αφού προβάλλονται περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ ενώ υπάρχει και πλήθος διαλέξεων. Περισσότερο κύρος στο φεστιβάλ, έρχεται να προσδώσει η παρουσία του BBC και άλλων οργανισμών, ενώ οικονομική ευρωστία του δίνει μια πλειάδα εταιρειών ορειβατικών υλικών που το χορηγούν.

Σήμερα, το Kendal θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά και καλύτερα ορειβατικά φεστιβάλ σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...