Στο φεστιβάλ θα υπάρξει ακόμα πλήθος εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις βιβλίου, επιδείξεις ποδηλάτου και πολλά ακόμα.

To Kendal Mountain Festival, ξεκίνησε το 1980 όταν οι ορειβάτες Brian Hall, John Porter και Jim Curran παρουσίασαν τις καινούριες τους ταινίες σε κάποια αίθουσα του Kendal. Παρά τη επιτυχία του, διακόπηκε προσωρινά το 1985 όταν οι προαναφερθέντες αποφάσισαν ότι έπρεπε να γυρίσουν πίσω στα βουνά. Το φεστιβάλ κάνει ένα θριαμβευτικό come back το 1999, αποτελώντας ένα σημαντικό νέο γεγονός και μέχρι τώρα έχει κλείσει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Συνδυάζει την ορειβασία και τα extreme sports με την τέχνη, αφού προβάλλονται περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ ενώ υπάρχει και πλήθος διαλέξεων. Περισσότερο κύρος στο φεστιβάλ, έρχεται να προσδώσει η παρουσία του BBC και άλλων οργανισμών, ενώ οικονομική ευρωστία του δίνει μια πλειάδα εταιρειών ορειβατικών υλικών που το χορηγούν.

Σήμερα, το Kendal θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά και καλύτερα ορειβατικά φεστιβάλ σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.