4ήμερο εκδηλώσεων στο Γκάζι για τα 10 χρόνια του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής γιορτάζει τα 10 του χρόνια, με ένα τετραήμερο ανοιχτών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Γκάζι (Πειραιώς 100) . Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 21 του μηνός. Γίνονται με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα υπάρξει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και σκίτσου, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ αλλά και μουσικής από ροκ σχήματα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη γραμματέα του συλλόγου Κα Παπαδάκου Γεωργία μας είπε τα εξής:

Τι θα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις;

Από το 2000 που ιδρύθηκε, ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής συμπληρώνει 10 χρόνια ενεργούς δράσης. Έτσι αποφασίσαμε να γιορτάσουμε αυτά τα 10 χρόνια ύπαρξης του συλλόγου διοργανώνοντας ένα τετραήμερο με εικαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα με τις άλλες εκδηλώσεις (ομιλίες, εκθέσεις κ.λ.π.) θα υπάρξουν και προβολές από τις αποστολές που έχει κάνει ο σύλλογος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό στις οποίες θα περιλαμβάνεται και αυτή ενός μέλους μας που κατάφερε να διασχίσει το Βόρειο Πόλο. Επίσης τη Τετάρτη θα γίνει εκδήλωση-ομιλία, στην οποία συνδιοργανωτής είναι και ο Ε.Ο.Σ. Αθηνών, για το σημαντικό κινηματογραφιστή και λάτρη των βουνών Γιώργο Κολόζη όπου και θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ και μια ταινία του. 

Ποιος είναι ο στόχος του τετραήμερου;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι στόχοι των εκδηλώσεων κινούνται γύρω από 4 βασικούς άξονες: α) Να τιμήσουμε προσωπικότητες από το χώρο της ορειβασίας β) Να παρουσιάσουμε τις αποστολές των μελών μας στις ψηλότερες κορυφές της Ελλάδας και του κόσμου γ) Να φέρουμε το ευρύτερο κοινό σε επαφή με τον κόσμο της ορειβασίας και της αναρρίχησης. Θα ήθελα να προσθέσω εδώ ότι στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί μια indoor ειδικά διαμορφωμένη πίστα αναρρίχησης όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους με ασφάλεια, έχοντας παράλληλα τη βοήθεια έμπειρων αναρριχητών. δ) Να προβάλουμε τις ιδιαίτερες εικαστικές και μουσικές δεξιότητες των φίλων και μελών του συλλόγου

Θα επαναληφθούν παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον;

Επειδή όμως ο σύλλογος έτυχε να κλείσει 10 χρόνια παρουσίας και δραστηριότητας συμπυκνώσαμε όλες αυτές τις εκδηλώσεις μέσα σε αυτό το τετραήμερο στο Γκάζι δηλαδή αυτή τη φορά τα κάνουμε όλα «μαζεμένα». Όμως το τετραήμερο στο Γκάζι δεν είναι κάτι «μεμονωμένο» που κάνουμε, μιας και κατά τη διάρκεια του χρόνου ο σύλλογος κάνει εκθέσεις εθελοντικής φωτογραφίας, προβολές από αποστολές στο εξωτερικό, προβολές του εθελοντικού καθαρισμού μονοπατιών, διαγωνισμούς κ.α. Επίσης εδώ και 3 χρόνια διοργανώνουμε αγώνα ορεινού δρόμου.  

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του τετραήμερου μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eposfilis.gr/images/stories/gazi.pdf.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...