Έγιναν τα εγκαίνια του αναρριχητικού camping της Βαράσοβας

Έγιναν τα εγκαίνια του αναρριχητικού camping της Βαράσοβας το Σάββατο που μας πέρασε. Στην ολιγόλεπτη εκδήλώση, βρέθηκαν πολλοί παλιοί, αλλά και νεώτεροι αναρριχητές του ΕΟΣ Αθηνών (Κότταρης, Καβαλιεράτος, Λάμπρης, Κορρές, Βουτυρόπουλος κ.α.), συγγενείς ορειβατών του συλλόγου που άφησαν τη τελευταία πνοή τους στο βουνό (τα παιδιά και η σύζυγος του Μπάμπη Τσουπρά και τα αδέλφια του Βαγγέλη Βρούτση), αλλά και αναρριχητές από αδελφά σωματεία.

Το camping, που θα προσφέρει λύση στο πρόβλημα κατασκήνωσης και υγιεινής για τους αναρριχητές, είναι αφιερωμένο στους αναρριχητές του συλλόγου που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας σε κάποιο βουνό του κόσμου.

IMG_1426Βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων, λίγο πιο μέσα από το παλιό σταθμό του Κρυονερίου και μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες σκηνές. Υπάρχουν τουαλέτες, και νερό και σύντομα μέσα στο χειμώνα θα φυτευτούν δένδρα και  θα κατασκευαστεί κάποιο στέγαστρο. Είναι βέβαια περιφραγμένο και αν κάποιος ή κάποιοι (π.χ. σχολή) θελήσουν να μείνουν εκεί, θα πρέπει απαραίτητα να ζητήσουν τα κλειδιά από το σύλλογο, μιας και το καθεστώς παραμονής είναι στη λογική που έχουν τα καταφύγια.

IMG_1455Το αντίτιμο παραμονής, δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά θα κυμαίνεται γύρω στα 5 Ευρώ το άτομο για το Σαββατοκύριακο.

Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες δες στο http://www.eosathinon.gr/

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.