Εγκαίνια αναρριχητικού camping Βαράσοβας

Έχουν περάσει πάνω από δυο δεκαετίες που ο ΕΟΣ Αθηνών, απόκτησε ένα οικόπεδο στη Βαράσοβα. Σκοπός της αγοράς, ήταν η δυνατότητα άνετης διαμονής που θα πρόσφερε αυτό στους αναρριχητές.

Κι αν αυτό ήταν αναγκαιότητα τότε, στα τέλη του 80, σήμερα είναι κάτι παραπάνω, αφού τα τελευταία χρόνια η ηχορύπανση, τα σκουπίδια, οι καταπατήσεις και τα τροχόσπιτα, έχουν απομακρύνει τους αναρριχητές από το ιστορικό, αλλά και σημαντικό αυτό πεδίο.

Έτσι μετά από πολλές περιπέτειες, ο ΕΟΣ Αθηνών, με τη βοήθεια αρκετών μελών του, ανεξάρτητων αναρριχητών, αλλά και αδελφών σωματείων, τα κατάφερε και το Σάββατο που μας έρχεται 2/10, στις 6 το απόγευμα, κάνει τα εγκαίνια αυτού του «αναρριχητικού camping».

Το οικόπεδο βρίσκεται κοντά στο παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και απέχει 10’ με τα πόδια από τα βράχια.  Υπάρχει νερό και τουαλέτες και βέβαια χώρος για σκηνές, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι το φύτεμα δένδρων και η κατασκευή υπόστεγου.

Φυσικά, τα εγκαίνια είναι η αφορμή για μια αναρριχητική συνάντηση, συνάντηση που θα είναι αφιερωμένη στα μέλη του συλλόγου που «έφυγαν» πάνω στα βουνά, ενώ είναι καλεσμένοι και παλιοί αναρριχητές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα βράχια της Βαράσοβας (Κορρές, Κότταρης, κλπ.).

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...