Έτσι μετά από πολλές περιπέτειες, ο ΕΟΣ Αθηνών, με τη βοήθεια αρκετών μελών του, ανεξάρτητων αναρριχητών, αλλά και αδελφών σωματείων, τα κατάφερε και το Σάββατο που μας έρχεται 2/10, στις 6 το απόγευμα, κάνει τα εγκαίνια αυτού του «αναρριχητικού camping».

Το οικόπεδο βρίσκεται κοντά στο παλιό σιδηροδρομικό σταθμό και απέχει 10’ με τα πόδια από τα βράχια.  Υπάρχει νερό και τουαλέτες και βέβαια χώρος για σκηνές, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι το φύτεμα δένδρων και η κατασκευή υπόστεγου.

Φυσικά, τα εγκαίνια είναι η αφορμή για μια αναρριχητική συνάντηση, συνάντηση που θα είναι αφιερωμένη στα μέλη του συλλόγου που «εφυγαν» πάνω στα βουνά, ενώ είναι καλεσμένοι και παλιοί αναρριχητές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα βράχια της Βαράσοβας (Κορρές, Κότταρης, κλπ.).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.