Οι εθελοντές του συλλόγου θα συμβάλλουν στη διατήρηση των μονοπατιών της περιοχής, ανάμεσα στον  Πάνορμο και τον Πύργο.

Η πρωινή καθημερινή εργασία καθαρισμού στα λιθόστρωτα-μαρμάρινα μονοπάτια της κοινότητας Πανόρμου θα συνδυαστεί με απογευματινές μικρές ή μεγάλες πεζοπορίες σε στράτες που οδηγούν σε χωριά απείραχτα από το χρόνο, σε μακρινά ξωκλήσια και περιστεριώνες. Δεν θα λείψουν οι ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις στα σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της γύρω περιοχής, όπως τη Σχολή και το Μουσείο Μαρμαρογλυπτικής, τους πύργους των Χαλεπά, Φιλιππότη, Λύτρα. Κολύμπι (Πάνορμος, Άγια Θάλασσα, Όρμος Γιαννάκη, Όρμος Μαλί, Όρμος Υστερνίων Ρόχαρη, Κολυμπήθρα κ.α.), επισκέψεις σε μοναστήρια, νυχτερινές  πορείες, ανεμελιά και ξεκούραση στα ντόπια γραφικά καφενεδάκια θα ενισχύσουν τη καλοκαιρινή συντροφιά μας.

Στόχος του προγράμματος, που πλέον έχει γίνει ο καθιερωμένος ετήσιος καλοκαιρινός θεσμός,  είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με την οργάνωσή του προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία να νοιώσουν οι συμμετέχοντες την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η επαφή με τη φύση σε συνδυασμό με τη χαρά της εθελοντικής προσφοράς για την ουσιαστική προστασία και διαφύλαξη του φυσικού πλούτου των νησιών μας.

Διάρκεια: μία εβδομάδα 02/07/2010-11/07/2010

Μπορούν να συμμετάσχουν ηλικίες από 18 ετών και άνω. Θα γίνονται δεκτές μόνο οι συμμετοχές για το σύνολο του προγράμματος και όχι για μέρος του.

 Στην τιμή περιλαμβάνονται: ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Τήνος – Ραφήνα,  μεταφορά από και προς τον Πύργο, διαμονή με διευκολύνσεις στον Πύργο, ξεναγήσεις κλπ.

 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχών.

foto: ophioussa.blogspot.com

Διοργάνωση : Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής – Δήμος Πύργου Πανόρμου

 Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-2411148 και www.eposfilis.gr, email: eposfilis@gmail.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.