Διακοπές…. εθελοντισμού στη Β. Τήνο!

Φέτος το καλοκαίρι, ο ΕΠΟΣ Φυλής, πηγαίνει στη Β.Τήνο, όπου αιώνες τώρα η σμίλευση του μάρμαρου, από τα χέρια τηνίων μαρμαρογλυπτών συνεχίζει ν’ αφήνει το στίγμα της, απ’ άκρη σ’ άκρη στην περιοχή του Πύργου – Πανόρμου, ιδιαίτερη πατρίδα τόσων καλλιτεχνών όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς, ο Φιλιππότης και άλλοι.Οι εθελοντές του συλλόγου θα συμβάλλουν στη διατήρηση των μονοπατιών της περιοχής, ανάμεσα στον  Πάνορμο και τον Πύργο.

Η πρωινή καθημερινή εργασία καθαρισμού στα λιθόστρωτα-μαρμάρινα μονοπάτια της κοινότητας Πανόρμου θα συνδυαστεί με απογευματινές μικρές ή μεγάλες πεζοπορίες σε στράτες που οδηγούν σε χωριά απείραχτα από το χρόνο, σε μακρινά ξωκλήσια και περιστεριώνες. Δεν θα λείψουν οι ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις στα σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της γύρω περιοχής, όπως τη Σχολή και το Μουσείο Μαρμαρογλυπτικής, τους πύργους των Χαλεπά, Φιλιππότη, Λύτρα. Κολύμπι (Πάνορμος, Άγια Θάλασσα, Όρμος Γιαννάκη, Όρμος Μαλί, Όρμος Υστερνίων Ρόχαρη, Κολυμπήθρα κ.α.), επισκέψεις σε μοναστήρια, νυχτερινές  πορείες, ανεμελιά και ξεκούραση στα ντόπια γραφικά καφενεδάκια θα ενισχύσουν τη καλοκαιρινή συντροφιά μας.

Στόχος του προγράμματος, που πλέον έχει γίνει ο καθιερωμένος ετήσιος καλοκαιρινός θεσμός,  είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με την οργάνωσή του προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρία να νοιώσουν οι συμμετέχοντες την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η επαφή με τη φύση σε συνδυασμό με τη χαρά της εθελοντικής προσφοράς για την ουσιαστική προστασία και διαφύλαξη του φυσικού πλούτου των νησιών μας.

Διάρκεια: μία εβδομάδα 02/07/2010-11/07/2010

Μπορούν να συμμετάσχουν ηλικίες από 18 ετών και άνω. Θα γίνονται δεκτές μόνο οι συμμετοχές για το σύνολο του προγράμματος και όχι για μέρος του.

Στην τιμή περιλαμβάνονται: ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Τήνος – Ραφήνα,  μεταφορά από και προς τον Πύργο, διαμονή με διευκολύνσεις στον Πύργο, ξεναγήσεις κλπ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχών.

foto: ophioussa.blogspot.com

Διοργάνωση : Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής – Δήμος Πύργου Πανόρμου

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-2411148 και www.eposfilis.gr, email: eposfilis@gmail.com

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...