Η ταινία είναι η συγκινητική ιστορία των νεαρών βουδιστών μοναχών του Zanskar στην Ινδία, ειπωμένη μέσα από τα μάτια του Kenrap, ενός οκτάχρονου παιδιού το οποίο (σύμφωνα με τους μοναχούς) αποτελεί τη μετενσάρκωση  ενός γέρου μοναχού όταν αυτός ήταν 5 ετών. Μέσα από τα λαμπερά και αθώα μάτια του, ο θεατής εισάγεται στον συναρπαστικό κόσμο των μοναχών του μοναστηριού Phukthal με τη πνευματικότητα, της συνήθειες και τη καθημερινή ζωή του. Η σκηνοθέτιδα είναι ειδική στις τοπικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Αξιοσημείωτο είναι πως οι σκηνές της ταινίας τραβήχτηκαν με κρυφή κάμερα ενώ είναι εμφανές ότι η Chaud βάζει «την ψυχή» της σε καθεμία από αυτές. Σκηνές από την ταινία μπορείτε να δείτε στο video στο τέλος του άρθρου.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα βραβεία, το βραβείο της κριτικής επιτροπής πήγε στους Αυστραλούς Michael Angus και Murray Fredericks για την ταινία τους «Salt». Η ασημένια γεντιανή για το καλύτερο φιλμ μικρού μήκους πήγε στον Ιρανό Esmae’l Monsef για την ταινία «Oyan» και για το καλύτερο φιλμ μεσαίου μήκους στον Ρώσο Nikolay Volkov για την ταινία «Polyarnik». Μια ακόμη ασημένια γεντιανή για το καλύτερο φιλμ από τεχνικής και καλλιτεχνικής πλευράς κέρδισε ο Αυστριακός Gerald Salmina για την ταινία «Mount St. Elias».
Για το καλύτερο φιλμ εξερεύνησης-περιπέτειας πήρε τη χρυσή γεντιανή ο Βρετανός Alun Hughe με την ταινία «Birdman of the Karakoram». Μια ακόμη χρυσή γεντιανή της Ιταλικής Ορειβατικής Ομοσπονδίας πήγε στους Αμερικάνους Peter Mortimer και Nick Rosen για την ταινία τους «Alone on the Wall» για την καλύτερη ταινία στο τομέα ορειβασίας-βουνού.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.