Ολοκληρώθηκε το 58ο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τρέντο

Εδώ και 58 χρόνια το φεστιβάλ ταινιών που σχετίζονται σχεδόν αποκλειστικά με ορειβατικά θέματα, στο Τρέντο της Ιταλίας αποτελεί θεσμό. Είναι το παλιότερο φεστιβάλ που ασχολείται με τέτοια θέματα και φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 29 Απριλίου έως τις 9 Μαϊου 2010.

Για ακόμη μια φορά η πόλη του Τρέντο μετατράπηκε σε παγκόσμια πρωτεύουσα της ορειβασίας κατά τις μέρες της διεξαγωγής του. Στο φεστιβάλ απονέμονται συνολικά 7 βραβεία (3 χρυσές και 3 αργυρές γεντιανές*) και ένα βραβείο της ιταλικής ένωσης κριτικών σινεμά. Παράλληλα με το φεστιβάλ λειτουργεί έκθεση βιβλίου καθώς και διάφορα ενδιαφέροντα events ενώ δεν λείπουν και τα meetings οι εκθέσεις φωτογραφιών και ζωγραφικής. Δεν είναι ένα «ξερό» φεστιβάλ ταινιών αλλά ένα ευρύτερο πολιτιστικό γεγονός που συγκεντρώνει τα βλέμματα της διεθνούς ορειβατικής κοινότητας. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τους νικητές μιας και το φετινό φεστιβάλ τελείωσε μόλις χθες το βράδυ. Ωστόσο είμαστε συντονισμένοι και μόλις ανακοινωθούν οι νικητές θα σας ενημερώσουμε!

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...