Πρώτη κατάβαση του μονοπατιού Καραγιάννη στη Γκιώνα με σκι

Μια εξαιρετική και εντυπωσιακή κατάβαση με σκι έγινε πριν μερικές μέρες στη Γκιώνα. Συγκεκριμένα οι Χρήστος Τσούτσιας και Γιώργος Κλαουδάτος στις 6/4, κατέβηκαν για πρώτη φορά με σκι το περίφημο μονοπάτι του Καραγιάννη στη δυτική όψη της Γκιώνας. Το μονοπάτι του Καραγιάννη, ξεκινά από το Λαζόρεμα στα 1200μ. και καταλήγει στη κορυφογραμμή νότια της κορφής στα 2450μ.

Η ανάβαση του μονοπατιού από τους δυο ορειβάτες έγινε σε έξη χαλαρές ώρες περίπου και συναντήσανε τα πρώτα χιόνια κοντά στα 1700μ. ύστερα απο 1000 μέτρα υψομετρικής ανάβασης με τα πόδια απο το χωριό.
Για την κατάβαση χρειαστήκανε περίπου 30-40 λεπτά μέχρι το σημείο που σταματούσαν οι χιονούρες. Οι δυσκολίες δεν ήταν πολλές, με τις κλίσεις να κυμαίνονται στις 30-35o συνεχόμενα.

Oι δυο ορειβάτες σχεδίαζαν αρκετό καιρό αυτή την κατάβαση που τελικά δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο θα φανταζόταν κανείς βλέποντας τις φωτό της ορθοπλαγιάς και το συμπέρασμα εί αι ότι ένας καλός σκιερ-ορειβάτης μπορεί να την επαναλάβει με άνεση.

Σίγουρα, αυτό που τονίζουν οι δυό τους, πως η ελλάδα είναι γεμάτη με αντίστοιχες καταβάσεις και ομορφιές, απλά πρέπει να σκεφτούμε λίγο διαφορετικά και να να δούμε τι υπάρχει πίσω απ το εμφανές, είναι μια μεγάλη αλήθεια και …πρόκληση.

Περισσότερα για το Μονοπάτι Καραγιάνη στο Ανεβαίνοντας τ.24

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...