Τη στιγμή που μόνο μια μερίδα ντόπιων (aka Velouchi Free Ski Team) και ακόμα λιγότερων χιονοδρόμων/ορειβατών από τα υπόλοιπα μέρη της χώρας μας ήσαν οι μόνοι που μέχρι σήμερα αντιλήφθηκαν την ομορφιά, τη δυναμική και τον γενικότερο πλούτο (προσβασιμότητα, φιλοξενία, ανάγλυφο, χιονοκάλυψη, κλπ) του συγκεκριμένου ορεινού τμήματος της Ευρυτανίας. Διεθνείς φωνές διαμαρτύρονται γιατί τα μέρη αυτά ήταν κρυμμένα στο συρτάρι…καλώντας για ένα ακόμα μνημόνιο για την Ελλάδα!

Έτσι στα πλαίσια μιας ακόμα επιτυχημένης συνάθροισης της ολοένα αυξανόμενης σε μέγεθος και μορφή (αγωνιστική, τουριστική, χαβαλεδιάρικη, extreme, κλπ) Ελληνικής κοινότητας του ορειβατικού σκι διεθνείς χιονοδρόμοι ανακοίνωσαν:

Την Επικύρωση του Μνημονίου για τα βουνά του Καρπενησίου.
“Δείξτε μας και άλλα τέτοια μέρη και εμείς θα έρθουμε ξανά και ξανά”.

Απολαύστε αυτά τα δυο μικρά video του Χρήστου Τσούτσια, το πρώτο από τα Ευρυτανικά βουνά και το δεύτερο από μερικές extreme καταβάσεις…..


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.