1ος OLYMPUS Ski Mountaineering Team Race στον Όλυμπο

Ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα open αγώνα ορειβατικού σκι, που εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη πρώτη ανάβαση του Μύτικα το 1913, διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) στον Όλυμπο, παράλληλα με τη διεξαγωγή του 21ου Πανελλήνιου Πρωτάθληματος ορειβατικού σκι.

Ο αγώνας είναι ομαδικός (ζευγάρια άνω των 18 χρόνων) και οι αθλητές μπορούν να διαλέξουν μεταξύ δυο διαδρομών, μιας μεγάλης και μιας μικρής.

B___OPENΗ μικρή διαδρομή ξεκινά από το ΚΕΟΕΑΧ στα 1800μ. ανεβαίνει Αγ. Αντώνιο (2817μ.), κατεβαίνει μέχρι τη διασταύρωση των μονοπατιών για Ζωνάρια και καταφύγιο Ζολώτα, ανεβαίνει Σκολιό (2911) και κατόπι τραβερσάρει τη ράχη προς τα πίσω (νότια) δίπλα από τον Αγ. Αντώνη, για να επιστρέψει στο ΚΕΟΕΑΧ, καλύπτοντας 1293μ. υψομετρικής διαφοράς.

1st_OLYMPUS_SKI_1Η μεγάλη διαδρομή ακολουθεί την ίδια πορεία μέχρι το Σκολιό, αλλά από εκεί συνεχίζει για Χρηστάκι, κατηφορίζει το μεγάλο ρέμα του Ξερολακιού μέχρι τα 1700μ. περίπου και εν συνεχεία ανηφορίζει μέχρι τη Μεγάλη Γούρνα, περνάει τη ράχη Χότζα (~1500μ.) και εν συνεχεία κατεβαίνει στο ΚΕΟΕΑΧ, καλύπτοντας 2143μ. υψομετρικής διαφοράς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο Δημαρχείο Ελασσόνας το Σάββατο 31/3 και αρκεί απλά η αίτηση συμμετοχής, ενώ θα υπάρχει και λεωφορείο για το ΚΕΟΕΑΧ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί 1/4 και αξίζει να βρεθούμε εκεί, ακόμα κι αν δε τρέξουμε.

Μείνετε συντονισμένοι με το Ανεβαίνοντας, μιας και την επόμενη εβδομάδα στο www.anevenontas.gr/routes θα μπορείτε να κατεβάσετε τις διαδρομές σε αρχείο GPS.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση: ΕΟΟΑ

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...