Ο αγώνας είναι ομαδικός (ζευγάρια άνω των 18 χρόνων) και οι αθλητές μπορούν να διαλέξουν μεταξύ δυο διαδρομών, μιας μεγάλης και μιας μικρής. 

B___OPENΗ μικρή διαδρομή ξεκινά από το ΚΕΟΕΑΧ στα 1800μ. ανεβαίνει Αγ. Αντώνιο (2817μ.), κατεβαίνει μέχρι τη διασταύρωση των μονοπατιών για Ζωνάρια και καταφύγιο Ζολώτα, ανεβαίνει Σκολιό (2911) και κατόπι τραβερσάρει τη ράχη προς τα πίσω (νότια) δίπλα από τον Αγ. Αντώνη, για να επιστρέψει στο ΚΕΟΕΑΧ, καλύπτοντας 1293μ. υψομετρικής διαφοράς.

1st_OLYMPUS_SKI_1Η μεγάλη διαδρομή ακολουθεί την ίδια πορεία μέχρι το Σκολιό, αλλά από εκεί συνεχίζει για Χρηστάκι, κατηφορίζει το μεγάλο ρέμα του Ξερολακιού μέχρι τα 1700μ. περίπου και εν συνεχεία ανηφορίζει μέχρι τη Μεγάλη Γούρνα, περνάει τη ράχη Χότζα (~1500μ.) και εν συνεχεία κατεβαίνει στο ΚΕΟΕΑΧ, καλύπτοντας 2143μ. υψομετρικής διαφοράς. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο Δημαρχείο Ελασσόνας το Σάββατο 31/3 και αρκεί απλά η αίτηση συμμετοχής, ενώ θα υπάρχει και λεωφορείο για το ΚΕΟΕΑΧ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί 1/4 και αξίζει να βρεθούμε εκεί, ακόμα κι αν δε τρέξουμε.

Μείνετε συντονισμένοι με το Ανεβαίνοντας, μιας και την επόμενη εβδομάδα στο www.anevenontas.gr/routes θα μπορείτε να κατεβάσετε τις διαδρομές σε αρχείο GPS.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση: ΕΟΟΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.