Πανελλήνια Συνάντηση Ορειβατικού Σκι στα Λευκά Όρη – 2011

Πανελλήνια συνάντηση ορειβατικού σκι από τις 04 έως και τις 07 Μαρτίου 2011 προγραμματίζει ο ΕΟΣ Χανίων στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μεγάλη διάσχιση του βουνού, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Σβουριχτής και ουσιαστικά ακολουθεί τη γραμμή του Ε4 που διασχίζει κι αυτή το βουνό.

Φέτος τα χιόνια στο βουνό είναι αρκετά και κάνει τους διοργανωτές να αισιοδοξούν για την επιτυχία της Συνάντησης, κάτι που θα συμβάλει στο να γίνει η διοργάνωση αυτή κάθε χρόνο. Η Συνάντηση απευθύνεται τόσο στους αθλητές που έχουν δελτίο, όσο και σε ανεξάρτητους ορειβάτες και η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη μιας και οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε καταφύγια με περιορισμένο χώρο.

Ο ΕΟΣ Χανίων καλύπτει ουσιαστικά όλα τα έξοδα (μετακίνηση, ύπνος, διατροφή), αφού το κόστος συμμετοχής είναι συμβολικό (35 Ευρώ). Οι συμμετέχοντες, μετά την άφιξή τους στο οροπέδιο Ομαλού (στο χώρο όπου θα διοργανωθεί η μικρή εκδήλωση για την έναρξη της συνάντησης), θα παραλαμβάνουν ειδικές κάρτες οι οποίες θα αναγράφουν το όνομά τους, βάσει της δήλωσής τους. Οι ονομαστικές αυτές κάρτες θα δίνουν στον κάτοχο το δικαίωμα γεύματος & διανυκτερεύσεων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 Μαρτίου 2011:  Αναχώρηση λεωφορείου, για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά μέσα μετακίνησης, από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Χανίων, οδός Τζανακάκη 90, απέναντι  από το Δημοτικό Κήπο, στις 16:00 μ.μ. για οροπέδιο Ομαλού. Έναρξη της συνάντησης – Παραδοσιακό κέρασμα – σύντομοι χαιρετισμοί. Στη συνέχεια ανάβαση στο καταφύγιο ΚΑΛΛΕΡΓΗ (διανυκτέρευση). Η ανάβαση θα γίνει με μέσα που θα διαθέσει ο Σύλλογος [5 χιλιόμετρα χωματόδρομος].

ΣΑΒΒΑΤΟ 05 Μαρτίου 2011:  Μετά το πρωινό όλοι οι συμμετέχοντες αναχωρούν  από το καταφύγιο, για την διάσχιση της οροσειράς στην διαδρομή ΠΟΡΙΑ – ΞΕΡΟΛΙΜΝΙΑ – κορυφή  ΜΕΛΙΝΤΑΟΥ, υψ. 2.133 μέτρα) – ΠΛΑΚΟΣΕΛΙ – ΚΛΕΙΣΙΔΙΑ – ΚΑΤΣΙΒΕΛΙ – καταφύγιο ΣΒΟΥΡΙΧΤΗΣ ‘Χρ. Χουλιόπουλος’, όπου και  θα διανυκτερεύσουν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06 Μαρτίου 2011:  Οι συμμετέχοντες αναχωρούν από το καταφύγιο  ΣΒΟΥΡΙΧΤΗΣ για τη συνέχιση της διάσχισης στην διαδρομή ΛΙΒΑΔΑ – ΣΙΔΕΡΟΠΟΡΤΙ – Κορυφή ΚΟΥΤΑΛΑ, υψ.2.077 μέτρα – κορυφή ΦΑΝΑΡΙ, υψ. 2.190 μέτρα – καταφύγιο Ταύρης. Η διαδρομή είναι δύσκολη και οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Όλοι μαζεύονται στο καταφύγιο Ταύρης, μετά το μεσημέρι. Γεύμα στο καταφύγιο. Αναχώρηση των συμμετεχόντων για τα χωριό Αμουδάρι στο οροπέδιο Ασκύφου, όπου θα γίνει η επίσημη λήξη της Π.Σ.Ο.Σ..

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 Μαρτίου 2011 (Καθάρη Δευτέρα):   Το πρόγραμμα της ημέρας αυτής θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και τις καιρικές συνθήκες.

Πληροφορίες για τις διανυκτερεύσεις στα καταφύγια μπορείτε να πάρετε τηλεφωνικά από τους:

Υπεύθυνος Καταφυγίου Καλλέργη:    κ. Χρήστος Πατεράκης, κιν.: 6973400077

Υπεύθυνος Καταφυγίου Σβουριχτής:    κ. Εμμανουήλ Μαλεκάκης, κιν.: 6944111980

Υπεύθυνος Καταφυγίου Ταύρης:        κ. Μάρκος Μανταδάκης, κιν.: 6944110696

Πληροφορίες για τις διαδρομές με ορειβατικά σκι που θα πραγματοποιηθούν μπο-ρείτε να πάρετε τηλεφωνικά από τους:

* Υπεύθυνοι χάραξης διαδρομών (διάσχισης) και λοιπές πληροφορίες για το βουνό: κ. Γεώργιος Κλαουδάτος, κιν.: 6979911408
κ. Εμμανουήλ Ρουμελιωτάκης, κιν.: 6942246392
κ. Γεώργιος Σπινθάκης, κιν.: 6979044721

Αν θέλετε να ρωτήσετε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή να στείλετε τις δηλώσεις συμμετοχής σας, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τηλ. 28210 44647 και 28210 54903, ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, ηλεκτρονική διεύ-θυνση: eoshania@otenet.gr.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...