Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Μαρτίου 2010:  Αναχώρηση λεωφορείου, για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικά μέσα μετακίνησης, από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Χανίων, οδός Τζανακάκη 90, απέναντι  από το Δημοτικό Κήπο, στις 16:30 μ.μ. για οροπέδιο Ομαλού. Έναρξη της συνάντησης – Παραδοσιακή φιλοξενία – σύντομοι χαιρετισμοί . Στη συνέχεια ανάβαση στο καταφύγιο ΚΑΛΛΕΡΓΗ (διανυκτέρευση). Η ανάβαση θα γίνει με μέσα που θα διαθέσει ο Σύλλογος.[5 χιλιόμετρα χωματόδρομος]  
* Στο καταφύγιο μπορούν να διανυκτερεύσουν 45 άτομα γι’ αυτό δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Μαρτίου 2010:  Μετά το πρωινό όλοι οι συμμετέχοντες αναχωρούν  από το καταφύγιο, αφού πρώτα έχουν χωριστεί σε δυο ομάδες. Η πρώτη ομάδα με την καλύτερη φυσική κατάσταση προχωρεί για ΠΟΡΙΑ – ΞΕΡΟΛΙΜΝΙΑ – κορυφή  ΜΕΛΙΝΤΑΟΥ, υψ. 2.133 μέτρα) – ΠΛΑΚΟΣΕΛΙ – ΚΛΕΙΣΙΔΙΑ – ΚΑΤΣΙΒΕΛΙ – καταφύγιο ΣΒΟΥΡΙΧΤΗΣ ‘Χρ. Χουλιόπουλος’, όπου και  θα διανυκτερεύσει.
* Στο καταφύγιο Σβουριχτής μπορούν να διανυκτερεύσουν 20 άτομα. Όσοι διανυ-κτερεύσουν εκεί, πρέπει να έχουν μαζί τους, τα δικά τους ατομικά εφόδια διανυκτέ-ρευσης.

Η δεύτερη ομάδα θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή μέχρι την κορυφή  ΜΕΛΙΝΤΑΟΥ, υψ. 2.133 μέτρα και θα επιστρέψει στο καταφύγιο ΚΑΛΛΕΡΓΗ. Από εκεί νωρίς το απόγευμα αναχωρεί για οροπέδιο Ομαλού πεζοπορώντας, από όπου με λεωφορείο, που θα διαθέσει ο Σύλλογος ή με τα ιδιωτικά μέσα μετακίνησης που ίσως έχουν εκεί, η ομάδα αυτή προωθείται στο οροπέδιο Ασκύφου. Ώρα αναχώρησης  λε-ωφορείου από Ομαλό 16:30 μ.μ.. Από οροπέδιο Ασκύφου μεταφορά με μέσα του Συλλόγου στο καταφύγιο Ταύρης [6 χιλιόμετρα  χωματόδρομος]. Διανυκτέρευση  στο κα-ταφύγιο Ταύρης

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Μαρτίου 2010:  Η πρώτη ομάδα αναχωρεί από το καταφύγιο  ΣΒΟΥΡΙΧΤΗΣ για ΛΙΒΑΔΑ – ΣΙΔΕΡΟΠΟΡΤΙ – Κορυφή ΚΟΥΤΑΛΑ, υψ.2.077 μέτρα – κορυφή ΦΑΝΑΡΙ, υψ. 2.190 μέτρα – καταφύγιο Ταύρης. Η διαδρομή είναι δύσκολη και οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.
Η δεύτερη ομάδα θα κάμει διαδρομές προς τις κορυφές Κάστρο και Φανάρι.
* Όλοι μαζεύονται στο καταφύγιο Ταύρης, περίπου μετά τις 14:00 το μεσημέρι. Γεύμα στο καταφύγιο. Λήξη της 4ης Π.Σ.Ο.Σ.. Αναχώρηση των συμμετεχόντων για τα χωριά στο οροπέδιο Ασκύφου και από εκεί για τα Χανιά.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στο: www.eoschanion.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.