Το Ίνσμπρουκ και το Ιταλικό σύνορο του Μπρεννέρο χωρίζονται από ένα κομμάτι 36χλμ, το οποίο μπορεί να διανυθεί σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το γρήγορο αυτό ταξίδι διασχίζει μια φαινομενικά μικρή περιοχή, η οποία μετατρέπεται σε λαβύρινθο από κοιλάδες και βουνά όταν περάσει κανείς την «Ευρωπαϊκή Γέφυρα».

Αυτή η ιδιαιτερότητα κάνει το Τιρόλο τη μεγαλύτερη περιοχή ορειβατικού σκι στιν Ευρώπη. Από κει και έπειτα αναλαμβάνουν τα βουνά: οι κλίσεις χαμηλού και μεσαίου επιπέδου δεν είναι ποτέ τόσο στενές και είναι ιδανικές για χειμερινές εξορμήσεις. Με λίγα λόγια, πρόκειται για έναν παράδεισο του ορειβατικού σκι…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.