Προσοχή: μαϊμού Petzl στην αγορά

Εκτός από μαϊμού επώνυμα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης ήρθε και η σειρά των επώνυμων αναρριχητικών προϊόντων. Συγκεκριμένα η Petzl, ανακοίνωσε ότι στην αγορά κυκλοφορούν κλεψίτυπα προιόντα της, όπως καραμπίνερ ασφαλείας, αναβατήρες, croll, υλικά διάσωσης κλπ.

Τα κομμάτια αυτά έχουν παραχθεί στη Κίνα, εντοπίσθηκαν στην αγορά της Βόρειας Αμερικής και είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθούν διαφορές από τα αυθεντικά κομμάτια. Έχουν ίδια χρώματα, κωδικούς, οδηγίες χρήσης, ακόμα και συσκευασίες και μόνο ένας πολύ προσεχτικός έλεγχος μπορεί να αποκαλύψει την απάτη. Εννοείται βέβαια ότι η αντοχή τους είναι 25 με 30% κάτω από τις νόρμες της εταιρείας και φυσικά δε πληρούν καμία νόρμα ασφάλειας της UIIA και της Ε.Ε. (CE).

Potentially_CounterfeitΑυτό που συστήνει η εταιρεία είναι οι αγορές να γίνονται μόνο από τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα και να αποφεύγονται οι αγορές από άγνωστα ιντερνετομάγαζα που δουλεύουν κυρίως με προσφορές.

Γενικά καλό είναι τα υλικά αναρρίχησης μας να αγοράζονται με πολλή προσοχή, αφού μια αστοχία τους μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.
Περισσότερα εδώ: http://www.petzl.com

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...