Σκάψτε τα όλα. Εξόρμηση off road στα Βαρδούσια

Θα θυμάστε οι περισσότεροι από εσάς το σάλο που είχε προκαλέσει η επίθεση κτηνωδών οχημάτων 4Χ4, στην λίμνη του Καλιδρόμου τον χειμώνα που μας πέρασε. Θα περίμενε κανείς, ότι αυτού του τύπου «εραστών» της φύσης κάπου θα συμμαζεύονταν, αλλά τίποτα. Αντίθετα, συνεχίζουν ακάθεκτοι, σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται (27-28/5), μια ακόμα εκδήλωση αγάπης προς την ελληνική φύση ετοιμάζεται: το πέρασμα της κορυφογραμμής από το διάσελο της Οξιάς, προς τα Κοκκάλια, φυσικά off road, έτσι όπως πρέπει να κάνει κάθε τέτοιου είδους «φυσιολάτρης» και επιστροφή την επόμενη μέρα από τα Βαρδούσια, όπου όλο και κάποιο λιβάδι, ρέμα και λίμνη, θα βρεθεί για να ξεχαρμανιάσουν.

Διαβάζουμε το πρόγραμμα (όπως δημοσιεύθηκε εδώ):

Πρόγραμμα της εκδρομής
Εκκίνηση από Καμένα Βούρλα το Σαββάτο και προορισμός μέσω Σπερχειαδας στα Πουγκακια και απο εκει στην Σαρανταινα.
Η διαδρομη θα κινηθεί προς οροπεδιο Κοκκαλια και πορεια στην ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ μεχρι τις ραχες τυμφρηστου
Το πέρασμα από το οροπέδιο Κοκκαλια και τα βαλτονέρια της κεδροραχης ειναι θεαμα μοναδικο …(πικ-νικ στην κορφη)
Η επιστροφη μας θα ειναι στο Κρικελο η την Δομνιστα και βραδυνο στις ταβερνες της περιοχης
Η επομένη ημέρα θα κινηθει προς Σαρανταινα γραμμενη οξια και απο εκει θα περάσουμε το διάσελο των Βαρδουσίων και τα Μουσουνιωτικα λιβαδια με προορισμο την Μουσουνιτσα. Γευμα στην περιοχη και επιστροφη απο Παυλιανη και Μπραλο

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο διοργανωτής, διαφημίζει, το σκάψιμο αλπικών και ορεινών λιβαδιών και την καταστροφή ευαίσθητων οικοσυστημάτων, όπως οι εποχικές λούτσες της κορυφογραμμής. Λεπτομέρειες, για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό για το φυσικό περιβάλλον, μπορείται να δείτε εδώ, απ’ όπου αλιεύσαμε και την είδηση.

Διαβάστε ακόμα:  Ανακαίνιση του καταφυγίου ΠΟΑ στα Βαρδούσια.

Και απορούμε: Πως διαφημίζουν κάτι παράνομο; Υπάρχει Δασαρχείο, αστυνομία ή τέλος πάντων κάποια αρχή για να τους συμμαζέψει;
Μάλλον όχι. Οπότε ίσως μια αποστολή αποτρεπτικών μηνυμάτων στη σελίδα τους, να τους κάνει να το ξανασκεφτούν. Όχι για να καταλάβουν (μάλλον δύσκολο αυτό), αλλά μπας και φοβηθούν τις κυρώσεις.
Η σελίδα είναι αυτή.

Στην τελική, ας περιμένουν λίγο, μιας και η κορυφογραμμή της Οξιάς απειλείται από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Τότε θα μπορούν να επδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ ανεμπόδιστοι.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...