Σε λίγο θα θυμίζει ρυάκι και κάτω από τα Σμιξώματα, αν υλοποιηθεί το σχέδιο που προβλέπει επιπλέον κατακράτηση των νερών κατά 65% από τον Βαθύλακο και το Αρκουδόρεμα, κάτι που ουσιαστικά θα εξαφανίσει τον Αώο (ο οποίος ήδη σε περιόδους μεγάλης ξηρασίας έχει παρατηρηθεί να «σβήνει» πριν την ένωσή του με τον Βοϊδομάτη).

Στα πλαίσια του αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής Ζαγορίου – Κόνιτσας ενάντια στην εκτροπή, διοργανώνεται camping από την Κίνηση για την Προστασία του Αώου, τον Αύγουστο (9-11/8), στη Βωβούσα για γνωριμία με την περιοχή και ενημέρωση. Να είμαστε όλοι εκεί.

Περισσότερα:   http://protectaoos.blogspot.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.