Μετά τα σχέδια καταστροφής της Βάλια Κάλντα, τώρα σειρά παίρνουν τα Βαρδούσια και η Οίτη. Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση Χωροταξικό σχέδιο του Δήμου Καλλιέων, στο οποίο περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερο κομμάτι των Βαρδουσίων και της νότια Οίτης, όλο τα κεντρικά Βαρδούσια εκτός από ένα μικρό μέρος τους, χαρακτηρίζεται ως “Ζώνη Ανάπτυξης Χειμερινών Τουριστικών Δραστηριοτήτων” με επιτρεπόμενες χρήσεις όπως: ξενώνες, κατοικίες, καταστήματα, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης – αναψυχής, γήπεδα στάθμευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις (χιονοδρομικό κέντρο).

Συγκεκριμένα η ζώνη αυτή ξεκινά από τον Πρφ. Ηλία, και περιλαμβάνει όλα τα λιβάδια μέχρι τη Σκασμένη Στρούγκα και τα Μετερίζια, καθώς και όλη τη περιοχή των Κοπρισιών μέχρι τη κορφή του Κόρακα!!! Ακόμα η περιοχή του Σταυρού, χαρακτηρίζεται ως περιοχή «Δασικού Χωριού».
Στην Οίτη και σε όλη τη ζώνη των ψηλών κορφών, χωροθετείται ζώνη «Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας»!!!
Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν για το συγκεκριμένο Δημοτικό διαμέρισμα, κάτι που φυσικά δεν αποκλείει οι ζώνες αυτές να επεκτείνονται και στα διπλανά.  

Είναι φανερό, ότι αν περάσει ως έχει το συγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο, θα έχει μπει ο θεμέλιος λίθος για τη καταστροφή του βουνού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.