Τα Βαρδούσια σε κίνδυνο!!

Μετά τα σχέδια καταστροφής της Βάλια Κάλντα, τώρα σειρά παίρνουν τα Βαρδούσια και η Οίτη. Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση Χωροταξικό σχέδιο του Δήμου Καλλιέων, στο οποίο περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερο κομμάτι των Βαρδουσίων και της νότια Οίτης, όλα τα κεντρικά Βαρδούσια εκτός από ένα μικρό μέρος τους, χαρακτηρίζεται ως “Ζώνη Ανάπτυξης Χειμερινών Τουριστικών Δραστηριοτήτων” με επιτρεπόμενες χρήσεις όπως: ξενώνες, κατοικίες, καταστήματα, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης – αναψυχής, γήπεδα στάθμευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις (χιονοδρομικό κέντρο).

Συγκεκριμένα η ζώνη αυτή ξεκινά από τον Πρφ. Ηλία, και περιλαμβάνει όλα τα λιβάδια μέχρι τη Σκασμένη Στρούγκα και τα Μετερίζια, καθώς και όλη τη περιοχή των Κοπρισιών μέχρι τη κορφή του Κόρακα!!! Ακόμα η περιοχή του Σταυρού, χαρακτηρίζεται ως περιοχή «Δασικού Χωριού».
Στην Οίτη και σε όλη τη ζώνη των ψηλών κορφών, χωροθετείται ζώνη «Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας»!!!
Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν για το συγκεκριμένο Δημοτικό διαμέρισμα, κάτι που φυσικά δεν αποκλείει οι ζώνες αυτές να επεκτείνονται και στα διπλανά.

Είναι φανερό, ότι αν περάσει ως έχει το συγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο, θα έχει μπει ο θεμέλιος λίθος για τη καταστροφή του βουνού.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...