Ανακλήθηκε η χωροθέτηση βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο

0
22

Μετά από πολύμηνες αντιδράσεις από φορείς και κινήσεις πολιτών του νομού Πιερίας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, που κορυφώθηκαν τις τελευταίες μέρες, για τη χωροθέτηση στους πρόποδες του Ολύμπου χώρων ταφής βιομηχανικών αποβλήτων, το όλο σχέδιο τελικά ανατράπηκε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου στη συνεδρίαση της 20.11.2012, κάτω από τέτοια ασφυκτική πίεση της κοινωνίας και των πολιτών, οι οποίοι κατέκλυσαν το Δημαρχείο, αναγκάστηκε ομόφωνα, να ανακαλέσει την απόφαση της ταφής των βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του βουνού των θεών.

Είναι μια μεγάλη νίκη, στον αγώνα για τη προστασία της φύσης και του Ολύμπου ειδικότερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.