Η Παταγονία στο έλεος της Πράσινης Ανάπτυξης.

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και ανέγγιχτα σε μεγάλο βαθμό ορεινά συγκροτήματα, αυτό των βουνών της Παταγονίας, κινδυνεύει. Πέντε μεγάλα φράγματα που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στους ποταμούς Pascua και Baker, στη καρδιά της Παταγονίας στη νότια Χιλή, απειλούν 4 εθνικά πάρκα και μεγάλα αποθέματα σε δάση, αλλά και προστατευόμενες περιοχές.

Τα ίδια τα φράγματα θα βυθίσουν πάνω από 6000 εκτάρια δάσους, ενώ θα απαιτηθούν και 2000χλμ. γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού, με 6000 πύργους, που θα διασχίσουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ακόμα παρθένα οικοσυστήματα του πλανήτη.
Οι αντιδράσεις οδήγησαν την υπόθεση αυτή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής, στο οποίο η υπόθεση εκκρεμεί, ενώ για το όλο θέμα έχει δημιουργηθεί η καμπάνια Patagonia sin represas (Παταγονία χωρίς Φράγματα).  Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.internationalrivers.org.
Πηγή: www.planetmountain.com

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...