Τα ίδια τα φράγματα θα βυθίσουν πάνω από 6000 εκτάρια δάσους, ενώ θα απαιτηθούν και 2000χλμ. γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού, με 6000 πύργους, που θα διασχίσουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ακόμα παρθένα οικοσυστήματα του πλανήτη.
Οι αντιδράσεις οδήγησαν την υπόθεση αυτή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής, στο οποίο η υπόθεση εκκρεμεί, ενώ για το όλο θέμα έχει δημιουργηθεί η καμπάνια Patagonia sin represas (Παταγονία χωρίς Φράγματα).  Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.internationalrivers.org.
Πηγή: www.planetmountain.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.