Ακόμα και η ρύθμιση που έγινε μόλις πέρσι για το «πράσινο ταμείο» που θα χρηματοδοτούνταν από εισφορές για ημιυπαίθριους κλπ. φρόντισε στα πλαίσια του Μνημονίου να τη καταργήσει, καθώς με το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε προχθές επί της αρχής, το 95% των πόρων που εισπράττονται υπέρ αυτού θα καταλήγουν τελικώς στον κρατικό προϋπολογισμό.
Το ίδιο -προφανώς- ισχύει και για τους πόρους του ειδικού φορέα δασών, που ενσωματώθηκε στο «πράσινο ταμείο» και χρηματοδοτεί τις απαραίτητες ενέργειες για τη δασική προστασία και διαχείριση, επισημαίνουν επιστημονικές ομάδες, στο πλαίσιο της λειτουργίας-συνεργασίας τους με 10 μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Με «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζουν, τροπολογία στο σχέδιο νόμου «συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», επιστρέφουμε σε εποχές «καταλήστευσης και σκοτεινής διαχείρισης φόρων, εισφορών και των προστίμων που το κράτος εισέπραττε για περιβαλλοντική προστασία και αποκατάσταση».
Επανερχόμαστε, λοιπόν, τονίζουν οι «10», «στην εποχή που το κράτος εισέπραττε άδηλου ύψους περιβαλλοντικούς φόρους από τη χρήση βενζίνης και τα τέλη βενζίνης, αλλά απέδιδε ένα απειροελάχιστο ποσοστό (στο ειδικό ταμείο εφαρμογής ρυθμιστικών και πολεοδομικών σχεδίων)».

Πηγή: enet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.