Περιβαλλοντική πολιτική ΤΕΛΟΣ

Είναι γεγονός ότι το Ελληνικό κράτος ελάχιστα σεβάστηκε διαχρονικά το περιβάλλον και πολύ περισσότερο φρόντισε για την διατήρησή του. Αυτό το βιώνουμε όλοι εμείς που κινούμαστε μέσα σ’ αυτό.

Ακόμα και η ρύθμιση που έγινε μόλις πέρσι για το «πράσινο ταμείο» που θα χρηματοδοτούνταν από εισφορές για ημιυπαίθριους κλπ. φρόντισε στα πλαίσια του Μνημονίου να τη καταργήσει, καθώς με το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε προχθές επί της αρχής, το 95% των πόρων που εισπράττονται υπέρ αυτού θα καταλήγουν τελικώς στον κρατικό προϋπολογισμό.
Το ίδιο -προφανώς- ισχύει και για τους πόρους του ειδικού φορέα δασών, που ενσωματώθηκε στο «πράσινο ταμείο» και χρηματοδοτεί τις απαραίτητες ενέργειες για τη δασική προστασία και διαχείριση, επισημαίνουν επιστημονικές ομάδες, στο πλαίσιο της λειτουργίας-συνεργασίας τους με 10 μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Με «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζουν, τροπολογία στο σχέδιο νόμου «συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», επιστρέφουμε σε εποχές «καταλήστευσης και σκοτεινής διαχείρισης φόρων, εισφορών και των προστίμων που το κράτος εισέπραττε για περιβαλλοντική προστασία και αποκατάσταση».
Επανερχόμαστε, λοιπόν, τονίζουν οι «10», «στην εποχή που το κράτος εισέπραττε άδηλου ύψους περιβαλλοντικούς φόρους από τη χρήση βενζίνης και τα τέλη βενζίνης, αλλά απέδιδε ένα απειροελάχιστο ποσοστό (στο ειδικό ταμείο εφαρμογής ρυθμιστικών και πολεοδομικών σχεδίων)».

Πηγή: enet.gr

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...