Από το διάσελο της Κυράς μέχρι και το δρόμο για Μπόρσι και Αυλώνα, ΟΛΕΣ οι μπάρες είναι σπασμένες και παραβιασμένες. Σε παλιότερη πεζοπορία μας το Δεκέμβρη βρήκαμε μπάρα …ξεριζωμένη από βίτσι τζιπ. Δε θα σχολιάσουμε τους συμπολίτες μας και τη νοοτροπία τους, δεν έχει κάποιο νόημα, αλλά δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε τη προκλητική κρατική αδιαφορία.

IMG_1552Δυστυχώς παρά το ότι η Πάρνηθα είναι ένα πολύτιμο καταφύγιο για χιλιάδες πλέον Αθηναίους, το κράτος, που είναι υποχρεωμένο να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία και να προσφέρει υπηρεσίες για τις οποίες άλλωστε πληρώνετε από τους αγρίως φορολογούμενους πολίτες, συνεχίζει να είναι προκλητικά αδιάφορο  για τα συμφέροντα των πολλών, αλλά περίεργα δραστήριο για τα συμφέροντα των -πολύ- λίγων. Αδυνατεί να πληρώνει δυο τρεις φύλακες τα Σαβατοκύριακα, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαρίζει δημόσια περιουσία στους ιδιοκτήτες του Καζίνο που αποτελεί πρόκληση (που κι αυτό παρά το ότι ήταν κερδοφόρο -ή μάλλον ακριβώς γι’ αυτό- ουσιαστικά χαρίστηκε).

BorsiΚι όλα αυτά σε έναν Εθνικό Δρυμό δίπλα στην Αθήνα με χιλιάδες επισκέπτες. Σκεφτείτε τι γίνετε κάπου …πιο μακριά.

jpg

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.