Η S&B, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τις αντιδράσεις του ΕΟΣ Άμφισσας και την ..οικονομική κρίση (+450% τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2010 σε σχέση με το 09!!!), απειλεί με μαζικές απολύσεις, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι στην εταιρεία να απειλούν πλέον ανοιχτά τα μέλη του Ορειβατικού. Έτσι τα μέλη του ορειβατικού Κώστας Παπαγεωργίου και Μαρία Βαρώτσου επισκέφθηκαν την εισαγγελία, κατήγγειλαν τις απειλές και ζήτησαν προστασία.

Ταυτόχρονα η βουλευτής Τρικάλων (!!!) του ΠΑΣΟΚ, Σ. Μερεντίτη, κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για τις απειλές, τη διερεύνησή τους και για το τι μέτρα προστασίας παρέχει η αστυνομία στους καταγγέλοντες, απλώνοντας έτσι ένα δίχτυ προστασίας, ενώ η ερώτηση περιλαμβάνει και τις παράνομες εξορύξεις και καταπατήσεις δασικών εκτάσεων στη Γκιώνα και τα γύρω βουνά, στις οποίες εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα της Φωκίδας.    
Η συνέχεια σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον και βέβαια ο ΕΟΣ Άμφισσας πρέπει να ενισχυθεί απ’ όλους όσοι δε βλέπουν το περιβάλλον σα καταναλωτικό προϊόν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.