Απειλές για τη Γκιώνα. Εισαγγελική προστασία ζήτησαν τα μέλη του ΕΟΣ Άμφισσας.

Ο διχασμός της κοινωνίας στη Φωκίδα, με αφορμή τον αγώνα του ΕΟΣ Άμφισσας ενάντια στις επιφανειακές εξορύξεις που κάνει παράνομα η εταιρεία S&B, παίρνει όσο πλησιάζει η ώρα των τελικών δικαστικών αποφάσεων, άγριες διαστάσεις.

Η S&B, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τις αντιδράσεις του ΕΟΣ Άμφισσας και την ..οικονομική κρίση (+450% τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2010 σε σχέση με το 09!!!), απειλεί με μαζικές απολύσεις, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι στην εταιρεία να απειλούν πλέον ανοιχτά τα μέλη του Ορειβατικού. Έτσι τα μέλη του ορειβατικού Κώστας Παπαγεωργίου και Μαρία Βαρώτσου επισκέφθηκαν την εισαγγελία, κατήγγειλαν τις απειλές και ζήτησαν προστασία.

Ταυτόχρονα η βουλευτής Τρικάλων (!!!) του ΠΑΣΟΚ, Σ. Μερεντίτη, κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για τις απειλές, τη διερεύνησή τους και για το τι μέτρα προστασίας παρέχει η αστυνομία στους καταγγέλοντες, απλώνοντας έτσι ένα δίχτυ προστασίας, ενώ η ερώτηση περιλαμβάνει και τις παράνομες εξορύξεις και καταπατήσεις δασικών εκτάσεων στη Γκιώνα και τα γύρω βουνά, στις οποίες εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα της Φωκίδας.
Η συνέχεια σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον και βέβαια ο ΕΟΣ Άμφισσας πρέπει να ενισχυθεί απ’ όλους όσοι δε βλέπουν το περιβάλλον σα καταναλωτικό προϊόν.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...