Πάρνηθα – Συνέχεια του εγκλήματος

Το έγκλημα που έγινε το καλοκαίρι του 07 με τα 50000 καμένα στρέματα της Πάρνηθας, συνεχίζεται. Εργολάβοι και «αρμόδιες υπηρεσίες» έχουν επιπέσει στο πολύπαθο βουνό και αυθαιρετούν, φυσικά με το αζημίωτο. Είχατε κάποτε ξαποστάσει και ξεδιψάσει στη Σκίπιζα, το Μεσιανό Νερό, τη Πλατάνα, τη Κορομηλιά; Αν επιχειρήσετε σήμερα μια βόλτα από εκεί θα μείνετε έκπληκτοι: τσιμέντα, κακόγουστες επεμβάσεις χωρίς κανένα σκοπό, μπάζα, παρατημένα υλικά… Ακόμα και το μονοπάτι για τη Σκίπιζα είναι κατεστραμμένο, αφού ο εργολάβος για να επιτελέσει το έργο του διαμόρφωσε δρόμο για μικρό εκσκαφέα!!! Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές φωτό μπορείτε να δείτε στο athens.indymedia.org/, ενώ εκτεταμένο ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στο indy.gr. Φυσικά η άλλη μεγάλη πληγή στο άκαυτο κομμάτι του βουνού –οι endurάδες, συνεχίζουν να οργώνουν και να καταστρέφουν τα μονοπάτια που έχουν απομείνει, χωρίς κανένας να τους ενοχλεί. Παράδειγμα δίνει η φωτό από τη λάκα Τσαούσι που έχει μετατραπεί σε πίστα και που χρειάζεται περίπου μισή ώρα περπάτημα από το κοντινότερο δρόμο.
Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά οργανωμένη αντίδραση από ορειβατικούς ή άλλους συλλόγους ή τουλάχιστον δεν την έχουμε μάθει εμείς. Να θυμίσουμε ότι ο μόνος χώρος που είχε αντιδράσει έμπρακτα ήταν αυτός των αναρχικών, με διαδήλωση αμέσως μετά τη φωτιά, στα καμένα δίπλα στο καζίνο, διαδήλωση η οποία διαλύθηκε από τα ΜΑΤ και κατοίκους των …Θρακομακεδόνων!!!

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...