Όχι στην ερημοποίηση της Γκιώνας!

Το βουνό της Γκιώνας κινδυνεύει. Κερδοσκοπικές επιχειρήσεις επιχειρούν τον τελευταίο καιρό την καταστροφή του φυσικού της περιβάλλοντος, προκειμένου να «δημιουργήσουν» το δικό τους κόσμο σε κάτι που ανήκει σε όλους μας.

«Αραγε ο τοπικός πληθυσμός έχει δικαίωμα παρέμβασης σε ότι συμβαίνει στον τόπο του;
Μπορούν οι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις να καταστρέφουν το κοινό αγαθό, την Γκιώνα μας, εν ονόματι του κέρδους τους;
Να μας κόβουν το νερό…;
Να μετατρέπουν σε σεληνιακό τοπίο τις πολύτιμες περιοχές «NATURA»…;
Να αφήνουν πίσω τους ρημάδια, με τις ευλογίες και τις εγκρίσεις των υπευθύνων…;
Η κίνηση για την προάσπιση του περιβάλλοντος Γκιώνας και Οίτης, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008 στις 11 το πρωί καλεί σε συνάντηση – συγκέντρωση στον Αποστολιά Γραβιάς Φωκίδας τους κατοίκους των χωριών και όλους όσους αγαπούν τα βουνά μας.
Σκοπός της συγκέντρωσης, εκτός από την ενημέρωση όλων μας, είναι η προώθηση συγκεκριμένων πια αιτημάτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια, τα συναρμόδια Υπουργεία, την Κυβέρνηση, την Βουλή καθώς και τον Τύπο σε πανελλαδικό επίπεδο.
Γιατί οι συνέπειες των φουρνέλων και των τεραστίων όγκων των ελεύθερων χωμάτων (μπάζα) των μεταλλείων, αιωρούνται πάνω από το κεφάλι μας, και εμείς δεν μπορούμε να στρέφουμε αλλού το βλέμμα!
Για μια καθολική κινητοποίηση είναι αρκετό να φανταστούμε το βουνό μας μετά από 20 χρόνια 30 χρόνια, φαλακρό γεμάτο τρύπες.
Έχουμε το δικαίωμα να το αφήσουμε στη μοίρα του;
Για αυτό, όλοι όσοι μπορούμε και θέλουμε να παραδώσουμε το βουνό στις νεώτερες γενιές, όπως μας το παρέδωσαν οι πρόγονοί μας… Ας είμαστε εκεί!

Στις 14 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στον Αποστολιά Γραβιάς.

Διαβάστε ακόμα:  Γκιώνα, Οίτη και Παρνασσός στο στόχαστρο των μεταλλευτικών εταιρειών.

Επικοινωνία:
Ηλ_Ταχ: giona.oiti@gmail.com
Γιώργος Κόλλιας 6944604531
Στέφανος Κόλλιας 6981310556
Γιωργάκης Κωστής 6979734591

Η κίνηση για την προάσπιση του περιβάλλοντος Γκιώνας και Οίτης»

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...