Σχέδιο Αντιπυρικής Προστασίας – καλοκαίρι 2008

0
35

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» η ετήσια ημερίδα παρουσίασης του Σχεδίου Αντιπυρικής Προστασίας για το καλοκαίρι του 2008 από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωπος της Νομαρχίας Αθηνών, ο Περιφερειάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, Δήμαρχοι των Δήμων Μελών, Αντιδήμαρχοι υπεύθυνοι για την Πολιτική Προστασία, οι εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας και πυρόσβεσης που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Δρ. Γιώργος Παπαβασιλείου. Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα αναφέρθηκε στις δράσεις του Συνδέσμου, τις ευθύνες της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ευχαρίστησε «από καρδιάς» όσους βοήθησαν το περσινό καλοκαίρι και αποφύγαμε μεγάλες καταστροφές, και διαβεβαίωσε ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι ακόμη καλύτερα προετοιμασμένη. Τόνισε τον ουσιαστικό ρόλο των εθελοντικών οργανώσεων και δεσμεύτηκε ότι «και φέτος είμαστε όλοι παρόντες στην πρόληψη και αρωγοί στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος». Ανακοίνωσε τη δημιουργία «δικτύου εθελοντικών οργανώσεων» για την καλύτερη οργάνωση, εκπαίδευση και ασφάλεια των εθελοντών, με βάση προδιαγραφές που έθεσαν οι ίδιες οι εθελοντικές οργανώσεις.

Το Σχέδιο Αντιπυρικής Προστασίας του ΣΠΑΥ συμπεριλαμβάνει το δυναμικό όλων των Δήμων μελών και του Συνδέσμου, τις ενέργειες και δράσεις σε κάθε Δήμο χωριστά και το συντονιστικό ρόλο του ΣΠΑΥ.

Ομάδες και οργανώσεις ενεργών πολιτών που συμμετείχαν στην ημερίδα, εξέφρασαν τις θέσεις και απόψεις τους για την προστασία του Υμηττού και τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας στην κατάσταση που δημιουργείται.

Η ημερίδα έκλεισε με τις ευχές όλων για ένα καλοκαίρι χωρίς φωτιές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.