ΠΑΡΝΗΘΑ – Οργάνωση Εθελοντικής Πυροφύλαξης

Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οργανώνει βάρδιες εθελοντών πυροφυλάκων, ευαισθητοποιημένων ενεργών πολιτών, στο Πυροφυλάκειο του βουνού Φυλής της Δυτικής Πάρνηθας.

Καλείται κάθε πολίτης που αγαπά το περιβάλλον καθώς δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα, τα μέλη και οι φίλοι του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής να αφιερώσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους από 1/5/08 έως 30/10/08, παρατηρώντας από το Πυροφυλάκειο του βουνού Φυλής – ένα φάρο μέσα στο δάσος που απέμεινε από την περσινή καταστροφή – ώστε να συντελέσει έμπρακτα στη διαφύλαξη του.

Οι βάρδιες γίνονται μετά τις 19:30 κάθε απόγευμα, ανά δύο άτομα, στο εκσυγχρονισμένο Πυροφυλάκειο, όπου φτάνετε οδικώς (10 χλμ. από την Φυλή σε άσφαλτο δρόμο και 3 χλμ. σε καλό χωματόδρομο). Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν από τους δημόσιους φορείς που συνεργάζεται ο Σύλλογος.

Για να περισωθεί ό,τι απέμεινε, για να μην ξαναδούμε ποτέ πια την πύρινη λαίλαπα να πολιορκεί την Πάρνηθα, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Τα λόγια δεν αρκούν αν δεν συμμετέχουμε ενεργά στην διαφύλαξη του Εθνικού μας Δρυμού και το μόνο όπλο στα χέρια μας είναι μόνο η πρόληψη. Ο εθνικός μας Δρυμός είναι ο Πνεύμονας της πόλης μας, είναι το πιο κοντινό δάσος που μπορούμε να πεζοπορούμε ξεφεύγοντας εύκολα από την καθημερινότητα. ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ –ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.

Δηλώσεις συμμετοχής για τον έγκαιρο προγραμματισμό των βαρδιών στους :
Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, τηλ. 6974 423849
Σπύρο Ζορμπά, τηλ. 6946 003522
Νίκο Μανωλάκη, τηλ. 6982 008817
Σάκη Σωτηρόπουλο, τηλ. 6973 547720

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.