Ατύχημα στη Στρογγούλα των Τζουμέρκων

0
157

Δυο πεζοπόροι του συλλόγου Βρηλισσός, επιχείρησαν χθες το απόγευμα ανάβαση στην κορυφή των Τζουμέρκων (2107μ.). Κατά την κατάβαση και σε υψόμετρο 1900μ. ο ένας γλίστρισε με αποτέλεσμα κατάγματα σε πόδι και πλευρά και τραυματισμό στο κεφάλι.

Σε βοήθεια έσπευσε η ΕΜΑΚ, αλλά και άλλοι ορειβάτες, καθώς και ο Οδηγός Βουνού που δραστηριοποιείται στην περιοχή Γ. Θεοχαρόπουλος, που βοήθησαν τους δυο να περάσουν με ασφάλεια τη νύχτα.

Λόγω του πολύ απότομου τεραίν και του χιονιού που υπάρχει ακόμα, παραγόντων που κάνουν πολύ δύσκολη την ασφαλή κατάβαση του τραυματία, καλέστηκε ελικόπτερο, που όμως δε στάθηκε ακόμα δυνατό να προσεγγίσει λόγω της ομίχλης και του άστατου καιρού, που δυστυχώς όμως προβλέπεται να χαλάσει τις επόμενες ώρες.

Παρ’ όλα αυτά, ο τραυματίας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και δε φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό και επικίνδυνο για τη ζωή του τραυματισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησα το ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ. Κάποιες φορές το μετανοιώνω.