Ατύχημα στη Στρογγούλα των Τζουμέρκων

0
535

Δυο πεζοπόροι του συλλόγου Βρηλισσός, επιχείρησαν χθες το απόγευμα ανάβαση στην κορυφή των Τζουμέρκων (2107μ.). Κατά την κατάβαση και σε υψόμετρο 1900μ. ο ένας γλίστρισε με αποτέλεσμα κατάγματα σε πόδι και πλευρά και τραυματισμό στο κεφάλι.

Σε βοήθεια έσπευσε η ΕΜΑΚ, αλλά και άλλοι ορειβάτες, καθώς και ο Οδηγός Βουνού που δραστηριοποιείται στην περιοχή Γ. Θεοχαρόπουλος, που βοήθησαν τους δυο να περάσουν με ασφάλεια τη νύχτα.

Λόγω του πολύ απότομου τεραίν και του χιονιού που υπάρχει ακόμα, παραγόντων που κάνουν πολύ δύσκολη την ασφαλή κατάβαση του τραυματία, καλέστηκε ελικόπτερο, που όμως δε στάθηκε ακόμα δυνατό να προσεγγίσει λόγω της ομίχλης και του άστατου καιρού, που δυστυχώς όμως προβλέπεται να χαλάσει τις επόμενες ώρες.

Παρ’ όλα αυτά, ο τραυματίας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και δε φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό και επικίνδυνο για τη ζωή του τραυματισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.